FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση για έργα οδοποιίας σε πληγείσες κοινότητες

Ημερομηνία: 01-11-2023 | Συντάκτης:

-Ομόφωνη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων


Πρόταση για τη χρηματοδότηση της βατότητας σε αγροτικούς δρόμους υπέβαλε σε σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι αναγκαία λόγω των καταστροφών από έντονα καιρικά φαινόμενα και περιλαμβάνει διαμόρφωση καταστρωμάτων, τσιμεντοστρώσεις με οπλισμένο σκυρόδεμα C16/20, κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης και αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα τμημάτων που έχουν διαβρωθεί από τα νερά, διότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης αγροτικών δρόμων.

Οι εργασίες θα γίνουν στις περιοχές «Λαγκαδάκια», «Καμίνια», «Μεγαλάκου» δημοτικής κοινότητας Κρεστένων, στις περιοχές προς «Αγ. Γεώργιο», «Μελιά – διυλιστήριο», «Αγιάννη» δημοτικής κοινότητας Μακρισίων, στην περιοχή «Συνεταιριστικό Λιτρουβιό» δημοτικής κοινότητας Φρίξας, στην περιοχή διυλιστηρίου δημοτικής κοινότητας Σκιλλουντίας, στην περιοχή «Φραγκοκλησιά» δημοτικής Κοινότητας Κάτω Σαμικού, καθώς και σε αγροτικό δρόμο δημοτικής κοινότητας Ραχών.

Η πρόταση υποβλήθηκε στο Πρόγραμμα «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών» στον Άξονα Προτεραιότητας 2.4 « Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων » με τίτλο: «Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών για τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, εξουσιοδοτώντας τον Δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο ως νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου για την υπογραφή των απαιτούμενων δικαιολογητικών κι εγγράφων για την ολοκληρωμένη σύνταξη και υποβολή του φακέλου της πρότασης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot