FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση 3,8 εκατ. ευρώ κατέθεσε το δασαρχείο Πύργου

Ημερομηνία: 22-08-2024 | Συντάκτης:

Στόχος οι νέοι καθαρισμοί δασών

Tη συνέχιση των καθαρισμών στον δασικό πλούτο της περιοχής επιδιώκει το δασαρχείο Πύργου, για αυτό και υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης 3,8 εκατ. ευρώ προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, συνοδευόμενο από τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη πρόταση, που περιλαμβάνει αναλυτικά νέες περιοχές, όπως τον Άγιο Ηλία, Κουτσοχέρα, Σόπι, Λάνθι, βουνό Κατακόλου προς τον βιολογικό καθαρισμό, Ώλενα, Κρυονέρι, Βασιλάκι, Λούβρο, Μιράκα κ.ά.

Όπως δήλωσε ο δασάρχης Παναγιώτης Λάττας, στόχος είναι να απομακρυνθεί όσο τ δυνατόν περισσότερη βλάστηση περιμετρικά των οικισμών στους δήμους Πύργου και Ολυμπίας, δεδομένου ότι είναι πολλά τα χωριά που συνορεύουν με δασικές εκτάσεις.

«Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο στόχος του antinero, ουσιαστικά επενδύει στην προστασία των δασών. Δεν απομακρύνει τον κίνδυνο της πυρκαγιάς, απλώς περιορίζει την ανάπτυξη μιας δασικής πυρκαγιάς και διευκολύνει την πρόσβαση στα πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση εκδήλωσής της. Για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών-άλλωστε το βλέπουμε τώρα και από τον μερικό απολογισμό των καταστροφών- πρέπει να επιμείνουμε πάρα πολύ στην πρόληψη. Πρέπει να επενδύσουμε σ’ αυτό, στην προστασία των δασικών εκτάσεων. Να δημιουργήσουμε δομές που να μπορούν να είναι τέτοιες ώστε να προστατεύουν τα δάση μας και παράλληλα να συνεχίσουμε να πείσουμε τον κόσμο με διάφορες μεθόδους να καταλάβει το μέγεθος της ατομικής του ευθύνης καθώς οι περισσότερες πυρκαγιές είναι από ανθρώπινο χέρι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος antinero III, συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ ευρώ, υλοποιήθηκαν δράσεις απομάκρυνσης βλάστησης, δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών-δασικών δρόμων που είχαν κλείσει κατά το παρελθόν και δημιουργία στεγασμένων αντιπυρικών ζωνών εκατέρωθεν των δρόμων αυτών. Οι δράσεις έγιναν σε δημοτικές κοινότητες υψηλού κινδύνου όπως το Χειμαδιό, το Λάνθι, η Βαρβάσαινα, τα Άσπρα σπίτια και το Βασιλάκι, αλλά και σε σημεία όπως ο Φάρος Κατακόλου και το αλσύλλιο της Σπιάτζας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot