FOLLOW US: facebook twitter

Πρωταρχικής σημασίας οι αποζημιώσεις στις πυρόπληκτες κοινότητες του Πύργου   

Ημερομηνία: 10-10-2022 | Συντάκτης:

 

Σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλο και την παρουσία Θ. Βασιλόπουλου και προέδρων Τ.Κ.

Κυρίαρχο και πρωταρχικής σημασίας  ζήτημα παραμένει για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας η πλήρης αποζημίωση  χωρίς περιορισμούς και ποσοστώσεις με  αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημα όλων των πυρόπληκτων κατοίκων από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου 2021.

Η  στασιμότητα που παρατηρείται  με τις αποζημιώσεις μέσω κρατικής αρωγής στις πυρόπληκτες κοινότητες του Πύργου βρέθηκε στο επίκεντρο της  συνάντησης στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου, του Προϊσταμένου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας  Κώστα Μπαλκάμου και των  προέδρων τοπικών κοινοτήτων Βαρβάσαινας Αθανάσιου Τσόπελα, Κολιρίου Αντώνη Αντωνακόπουλου, Πύργου(Λαμπετίου) Βασίλη Φάμελου και Α΄ ΤΟΕΒ Πύργου Γιώργου Βορλόκα.    

 «Οι πυρόπληκτοι αγρότες μας  δίνουν πραγματικό αγώνα επιβίωσης 14 μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Είναι μεγάλη αδικία να μην έχουν αποζημιωθεί με την διαδικασία της προκαταβολής ένας σημαντικός αριθμός τόσο επαγγελματιών όσο και μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα εύλογα ερωτήματα των συμπολιτών μας που ανησυχούν, επιμένουμε στην διεκδίκηση για την έμπρακτη στήριξη  του συνόλου των αγροτικών περιοχών μας» τόνισε στην  συνάντηση ο κ Γιαννόπουλος ο οποίος εξήρε το έργο των εμπλεκόμενων  υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας  που συνεργάστηκαν για την διεκπεραίωση της επίπονης  διαδικασίας.  Ο κ. Γιαννόπουλος  για τις παρεμβάσεις και τις  ενέργειες που έχουν προηγηθεί στο μείζον θέμα της πλήρους  αποκατάστασης των πυρόπληκτων  αλλά και γι αυτές που θα ακολουθήσουν  ενημέρωσε μεταξύ άλλων  τους προέδρους των κοινοτήτων επισημαίνοντας  ότι μέσα στις προσεχείς ημέρες θα σταλεί εκ νέου εμπεριστατωμένη επιστολή όπου θα ζητούνται απαντήσεις  από το  αρμόδιο υφυπουργείο και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο  και από   τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) Ανδρέα Λυκουρέντζο.     

Από την πλευρά του ο κ Βασιλόπουλος πρόσθεσε ότι « θα πρέπει να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές στις περιουσίες των αγροτών και  να λάβει χρήματα και  η κατηγορία των πληγέντων όπως ακριβώς έχει  γίνει  με την προκαταβολή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών  στα ίδια βεβαίως ποσοστά. Δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις, οι αγρότες μας έχουν μπροστά τους έναν δύσκολο χειμώνα. Με τον συνάδελφό μου χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννόπουλο  συνεχίζουμε την πίεση στα συναρμόδια υπουργεία για να λάβουμε απαντήσεις

Επισημαίνεται  ότι για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έχει ψηφισθεί πρόσφατα  σχετική τροπολογία  στη Βουλή ωστόσο εκκρεμεί ακόμα η υλοποίησή της για να λάβουν τις προκαταβολές οι πληγέντες πυρόπληκτοι. Συμφωνήθηκε  επίσης στην συνάντηση να υπάρχει καθημερινός δίαυλος επικοινωνίας ώστε να ενημερώνονται οι πρόεδροι για τις εξελίξεις που θα προκύπτουν.     


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος