FOLLOW US: facebook twitter

“Πρώτα το αποδόμησαν, τώρα το ισοπεδώνουν!”

Ημερομηνία: 07-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία

  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου καταγγέλλει τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για “μικροπολιτικές και ψηφοθηρικές” αποφάσεις
  • Αίτημα Δ.Σ. ΓΝ Ηλείας για πρόσληψη 36 Επικουρικών- Νοσηλευτών και Λοιπό προσωπικό
  • Διοικητής Γ.Ν. Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλος: “Απόφαση που πλήττει την εύρυθμη λειτουργία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας” η απόφαση Καρβέλη για επιστροφή προσωπικού στη ΝΜ Αμαλιάδας

“Αποδυναμώνουν τον Πύργο για να δημιουργηθεί μια “ιδιωτική κλινική” στην Αμαλιάδα” δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου Α. Σαραντοπούλου

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Ήταν μόλις χθες όταν με το πρωτοσέλιδο της η Πρωινή με τίτλο: “Στο ένα “ράβουν” στο άλλο “ξηλώνουν”- Την επανέναρξη των χειρουργείων το Νοσοκομείο Αμαλιάδας με έναν χειρουργό ανακοίνωσε χθες ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ” επισήμαινε τις συνέπειες και τα επακόλουθα προβλήματα για το Νοσοκομείο Πύργου των αποφάσεων του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ σε σχέση με την αιφνιδιαστική απόφαση “επιστροφής” 16 εργαζομένων και τριών γιατρών στη ΝΜ Αμαλιάδας. Είχε μάλιστα προηγηθεί και το προχθεσινό αποκλειστικό της εφημερίδας με τίτλο “SOS” εκπέμπουν Χειρουργικό- Καρδιολογικό και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού”- Μετακίνηση- “επιστροφή” 16 ατόμων προσωπικού στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας με απόφαση Καρβέλη- Εντέλλεσθε και για τρεις γιατρούς”.

Πριν λοιπόν “αλέκτωρ λαλήσει”, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και με πρόταση του το μεσημέρι της Τρίτης (5/7/22) εγκρίθηκε από το ΔΣ του Νοσοκομείου η αποστολή αιτήματος στην 6η ΥΠΕ για την πρόσληψη 36 Επικουρικών για δυο χρόνια προκειμένου το Νοσοκομείο Πύργου και η Νοσηλευτική του Υπηρεσία να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της. Παράλληλα, έντονες είναι και οι αντιδράσεις, γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου.

«Αποδυναμώνουμε το μοναδικό Νοσοκομείο του Νομού, το οποίο ήδη λειτουργεί οριακά, για να δημιουργηθεί επί της ουσίας μια “ιδιωτική κλινική”, αφού εφημερίες δεν εκτελούνται στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας», δήλωσε στην Πρωινή η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα αυτά μόνο προεκλογικό νόημα έχουν, αφού μετά τη μετακίνηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νεοσύστατος Σύλλογος Εργαζομένων ο οποίος με ανακοίνωση του, ασκεί δριμεία κριτική στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ καταγγέλλοντας τον για αποφάσεις μικροπολιτικές και ψηφοθηρικές που αφήνουν έκθετο το Νοσοκομείο Πύργου.

Σήμερα στις 11 το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνέλευση των γιατρών της Ένωσης με θέμα τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ανεπίσημη ενημέρωση για αναστολή των τακτικών χειρουργείων στο ΓΝ Πύργου, ωστόσο ακόμα δεν έχει σταλεί επίσημο έγγραφο για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

Διοικητής Γ.Ν. Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλος: “Πλήττεται η εύρυθμη λειτουργία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας”

“Η εύρυθμη λειτουργία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πύργου πλήττεται και η έλλειψη προσωπικού εγκυμονεί κινδύνους στη λειτουργία της, μετά την επιστροφή 16 εργαζομένων στη ΝΜ Αμαλιάδας” δήλωσε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Ηλείας το μεσημέρι της Τρίτης, ο Διοικητής και πρόεδρος του ΔΣ Χρήστος Χριστόπουλος προτείνοντας να αιτηθούν- όπως και αποφασίστηκε- στην 6η ΥΠΕ την πρόσληψη 36 Επικουρικών. Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε από το ΔΣ, με το σκεπτικό ότι μόνον έτσι θα μπορέσει να διατηρηθεί απρόσκοπτα η εύρυθμη λειτουργία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου. “Θέτω υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου το ανωτέρω (2) σχετικό έγγραφο της 6ης ΥΠΕ με το οποίο εντέλλονται δεκαέξι (16) υπάλληλοι της ΝΜ Αμαλιάδας, οι οποίοι υπηρετούν με μετακίνηση στη ΝΜ Πύργου, να επιστρέψουν από τις 05/07/2022 στη ΝΜ Αμαλιάδας, δεκατέσσερις (14) από τους οποίους είναι υπάλληλοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η χειρουργική κλινική της ΝΜ Αμαλιάδας. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι να πλήττεται η εύρυθμη λειτουργία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας της ΝΜ Πύργου και η έλλειψη προσωπικού να εγκυμονεί κινδύνους στη λειτουργία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας…” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος.

Το ΔΣ ενέκρινε την υποβολή αιτήματος πρόσληψης 25 ΤΕ Νοσηλευτικής και 11 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό Μεταφορέων ασθενών (μια εκ των οποίων για τη ΝΜ Κρεστένων) για δυο χρόνια και μάλιστα, επειδή δεν επαρκούν οι πιστώσεις του νοσοκομείου και δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθεί βεβαίωση δέσμευσης πίστωσης για τις ανωτέρω προσλήψεις, – όπως τονίζεται στην απόφαση- αυτές θα υλοποιηθούν δεσμεύοντας πιστώσεις από τον προϋπολογισμό της 6ης ΥΠΕ.

Γ. Γεωργίου Σύλλογος Εργαζομένων ΝΜ Πύργου: “Μικροπολιτικοί ψηφοθηρικοί λόγοι αφήνουν έκθετο το Νοσοκομείο”

Την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ καταγγέλλει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, υποστηρίζοντας με ανακοίνωση του, ότι για “μικροπολιτικούς ψηφοθηρικούς λόγους και πρακτικές του παρελθόντος, αφήνει έκθετη τη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου” αναφερόμενο στην αιφνιδιαστική απόφαση επιστροφής 16 εργαζομένων και τριών γιατρών στη ΝΜ Αμαλιάδας.

“Δεν φτάνει που 3 χρόνια τώρα αντί να βάλουν ένα λιθαράκι, αποδόμησαν ότι είχε απομείνει στον παθολογικό τομέα και με την ανικανότητα τους δεν έπεισαν ούτε ένα γιατρό να πάρει θέση στο νοσοκομείο του Πύργου και αναγκάζουν τους ιατρούς από τους όμορους νομούς, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους, να μεταβαίνουν οδικώς από τις πόλεις τους, στο Πύργο προκειμένου να καλύπτουν εφημερίες στην παθολογική κλινική. Τώρα προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν όλα μετακινώντας χωρίς καμία άλλη ενημέρωση 12 νοσηλευτές και 4 λοιπό προσωπικό και τρεις ιατρούς για να ανοίξει τα χειρουργεία στη Αμαλιάδα και να κλείσει μια αίθουσα χειρουργείων στο Πύργο με πολλαπλάσια παραγωγικότητα, τινάζοντας στον αέρα την λίστα των τακτικών χειρουργείων που είχαν προγραμματιστεί” γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν “δόθηκε εντολή να ακυρώσουν και να μην γίνονται πλέον στο νοσοκομείο του Πύργου τακτικά χειρουργεία παρά μόνο επείγοντα περιστατικά”.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι “Κατάφερε να σταματήσει μια βάρδια στο Τεχνητό Νεφρό αφήνοντας ακάλυπτους 12 συνανθρώπους μας να ψάχνουν να βρουν ιδιώτη πάροχο υγείας καθώς στον νομό δεν υπάρχει άλλη δημόσια δομή. Αποδιοργάνωσε την λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής και άφησε το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Πύργου άλλο ένα καλοκαίρι χωρίς άδεια καθώς τα δύο τελευταία χρόνια λόγω πανδημίας υπήρχε απαγόρευση αδειών και στο περισσότερο νοσηλευτικό προσωπικό έχουν συσσωρευτεί άδειες τουλάχιστον τρεις ετών και χρωστούμενα ρεπό πολλών ετών”.

Το Δ.Σ. και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννης Γεωργίου καλούν όλους τους φορείς της πόλης να συστρατευθούν στο πλάι τους για την διεκδίκηση ποιοτικών παροχών υγείας, ενώ αναφέρουν ότι έχουν ζητήσει συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου.


Σχόλιο για "“Πρώτα το αποδόμησαν, τώρα το ισοπεδώνουν!”"

  1. Ο/Η Athina λέει:

    Μην μπερδευεσται,γυριζουν οι εγαζομενοι στις οργανικες θεσεις τους και οχι ολοι ειδικα νοσηλευτικο,οσο για γιατρους οτι εκαναν θα κανουν εφημεριες συνεχιζουν να δινουν στον πυργο,ημουνα νιος και γερασα,διοικητες ερχονται και φευγουν πολιτικοι,το ιδιο,κυβερνησεις το ιδιο,και ολοι οι ηλειοι στο ιδιο εργο θεατες!μαλλοναυτο μας αξιζει,! Η παθολογικη πυργου δεν εχει κανενανγιατρο ολοι ειναι με εντελλεσθαι και απο πατρα και απο αμαλιαδα και απο ανδριτσαινα,ακουγεται σε καποια στεκια ενας απο τους παθολογους πολυ συντομα θα φυγει διοτι ηδη εχει βρει αλλου!εκει να δεις ,ειναι 2 και δεν μιλανε,εχουν ενα νομο στη πλατη τους,και ολοι ασχολουνται με τους χειρουργους κ.λπ οντες αποντες στη πανδημια!και πως θα γινει και τι θα γινει?η αμαλιαδα δεν θελει μονο να χειρουργηθει,θελει να αντιμετωπιστει και να θεραπευτει ο κοσμοςτης,ο κοσμος τρεχουμε στον πυργο για μια μοναδα αιμα για μια νοσηλεια μικρη η μεγαλυτερη,θα δοτν και οι δημαρχοι και οι βουλευτες το θυμο μας στις εκλογες,χαλαμε χρηματα,πηγαινοφερνουμε τους γονεις μας με χρονια νοσηματα ,πρωτα εχομαστσν 5,6ημερες και φευγαμε.αισχος και ντροπη τους!αλλα οι εκλογες τοπικες βουλευτικες ερχονται!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος