FOLLOW US: facebook twitter

Προσωρινή μείωση αντικειμενικών τιμών σε 34 ζώνες πριν την… καταιγίδα

Ημερομηνία: 27-08-2024 | Συντάκτης:

Σε μόλις 12 Δήμους από τους 200 που ζήτησαν μείωση των αντικειμενικών αξιών μεταξύ αυτών στον ΙΒ του Δήμου Πύργου, θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους και μόνο για 34 ζώνες και όχι για το σύνολο της «επικράτειας» κάθε Δήμου.

Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αποδέχτηκε τις ενστάσεις μόνο για τους 12 Δήμους της χώρας και σύντομα θα εκδοθεί η απόφαση με την οποία θα μειωθούν οι τιμές εφορίας των ακινήτων.

Σημειώνεται όμως, ότι οι νέες τιμές δεν θα ισχύσουν αναδρομικά αλλά από την ημερομηνία που θα ορίζει η σχετική απόφαση που θα εκδοθεί προσεχώς.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν πρόκειται να υπάρξει αναδρομική μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά οι νέες τιμές θα ισχύσουν από τον ΕΝΦΙΑ του 2025 και μετά.

Επίσης, δεν θα υπάρξει αναδρομική επιστροφή φόρου μεταβίβασης, για ακίνητα των συγκεκριμένων περιοχών που μεταβιβάστηκαν με οποιαδήποτε αιτία κατά το διάστημα αυτό.

Ωστόσο, όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, τόσο εκείνοι με ιδιοκτησίες στους εν λόγω Δήμους όσο και οι υπόλοιποι, θα έρθουν προ εκπλήξεως το 2025, καθώς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ετοιμάζει τη νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών για τα ακίνητα όλης της χώρας.

Έτσι η μείωση των αντικειμενικών αξιών για τους 12 Δήμους θα είναι προσωρινή, καθώς θα ακολουθήσει καταιγίδα αυξήσεων.

Η αύξηση θα είναι δραματική υψηλή, καθώς από την τελευταία αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών (με τιμές αγορά τέλος του 2020), οι τιμές έχουν ανοίξει ταχύτητα και έχουν αυξηθεί πάνω από 45% κατά μέσο όρο σε ολόκληρη της χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot