FOLLOW US: facebook twitter

Προσωπικός Γιατρός: Δωρεάν επισκέψεις σε παιδιάτρους

Ημερομηνία: 19-09-2024 | Συντάκτης:

Για πρώτη φορά εισάγονται στο σύστημα του Προσωπικού Γιατρού και παιδίατροι για δωρεάν επισκέψεις παιδιών. Σε πρώτη φάση θα καλυφθούν 530.000 παιδιά 0-16 ετών, τα οποία θα έχουν τον Προσωπικό τους Παιδίατρο. Το Υπουργείο Υγείας επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων παιδιάτρων κατά 100, ώστε να καλύψει πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά σε πρώτη φάση και σε επόμενο στάδιο να αυξήσει το ποσοστό κάλυψης του παιδικού πληθυσμού. Αυτή η πολιτική εστιάζει στη μείωση των ανισοτήτων πρόσβασης στην υγεία και μάλιστα για έναν πληθυσμό ευάλωτο όπως είναι τα παιδιά.

Το Υπουργείο Υγείας με το νέο νομοσχέδιο καθιερώνει ένα αποτελεσματικό σύστημα δεικτών απόδοσης των Προσωπικών Γιατρών, βάσει αντικειμενικών δεδομένων. Τέτοια είναι για παράδειγμα η συμμετοχή του εγγεγραμμένου πληθυσμού σε δράσεις πρόληψης. Είναι ήδη γνωστό, άλλωστε, ότι τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου που θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο θα συνδέονται στενά με τον Προσωπικό Γιατρό, αφού θα είναι εκείνος που θα κινητοποιεί και θα ενημερώνει τους πολίτες για τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να εποπτεύει αποτελεσματικά την παροχή υπηρεσιών του συστήματος των Προσωπικών Γιατρών και να τους ενισχύει με κατάλληλα εργαλεία, ώστε να είναι σε θέση να βελτιώσουν τους δείκτες υγείας του πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η χώρα μας διαθέτει 2.214 Προσωπικούς Γιατρούς που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα, δηλαδή τα Κέντρα Υγείας και τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). Επίσης, έχουν ενταχθεί 1.331 ιδιώτες γιατροί και έχουν εγγραφεί συνολικά λίγο περισσότεροι από 5 εκατομμύρια πολίτες, με την κάλυψη στο σύνολο της χώρας να είναι στο 56%.

ygeiamou.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot