FOLLOW US: facebook twitter

Πρόσω ολοταχώς για το 2ο Σεμινάριο Πνευστών και Κρουστών Οργάνων

Ημερομηνία: 04-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Επιχορήγηση 15.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΑ στην Φιλαρμονική Λεχαινών  

-Και διοργάνωση Πολιτιστικής Εβδομάδας Λεχαινών με μια μεγάλη συναυλία Φιλαρμονικών στο επίκεντρο των εκδηλώσεων

Οικονομική ενίσχυση ύψους δεκαπέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στον ΣΥΛΛΟΓΟ “ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΟΜΟΥΣΩΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΟΡΦΕΥΣ”,  για να μπορέσει να διοργανώσει και φέτος το “2ο Σεμινάριο Πνευστών και Κρουστών Φιλαρμονικής Λεχαινών και παράλληλες εκδηλώσεις”.  Το ΥΠΠΟΑ ανακοίνωσε επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 1.336.116 ευρώ. Μέσα σε αυτές ήταν και η πρόταση  επιχορήγησης που κατατέθηκε από τον Σύλλογο Φιλομούσων Λεχαινών “ΟΡΦΕΥΣ”.

Θυμίζουμε ότι το Δ.Σ της φιλαρμονικής Λεχαινών είχε διοργανώσει πέρυσι το καλοκαίρι με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, το 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ  στα Λεχαινά, μια πρωτοποριακή διοργάνωση που δεν είχε προηγούμενο στο Νομό  Ηλείας τουλάχιστον και είχε σαν στόχο της την καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών που παίζουν ήδη στις Φιλαρμονικές της περιοχής.

Το σημαντικό ήταν ότι ήταν δωρεάν η συμμετοχή για όλα τα παιδιά των Φιλαρμονικών του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και του γειτονικού Δήμου Πηνειού.

Το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Εβδομάδας Λεχαινών 2020 

Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε φέτος στο ΥΠΠΟΑ ο Σύλλογος Φιλομούσων Λεχαινών προγραμματίζει να πραγματοποιηθεί το 2ο Σεμινάριο Πνευστών και Κρουστών Λεχαινών από τις 27 Ιουλίου έως  τις 4 Αυγούστου 2020, με την διοργάνωση και παράλληλων εκδηλώσεων έτσι ώστε να υπάρχει στην πόλη μια πολιτιστική εβδομάδα, γεμάτη μουσική από αξιόλογους ανθρώπους που θα έρθουν να διδάξουν στους μουσικούς της Ηλείας και της Αχαίας. Στο Γυμναστήριο του ΓΕΛ Λεχαινών, θα λειτουργήσει όλη την εβδομάδα έκθεση φωτογραφίες και βίντεο από τις δράσεις της Φιλαρμονικής από το 1932 έως σήμερα και θα μοιράζεται σχετικό υλικό στους επισκέπτες. Στις 2 Αυγούστου 2020 θα γίνει μια μεγάλη πανηγυρική συναυλία στο χώρο του Γυμνασίου Λεχαινών με 4 Φιλαρμονικές. Περισσότερα θα ανακοινωθούν προσεχώς…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος