FOLLOW US: facebook twitter

Προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής – Πόσες και πότε θα γίνουν

Ημερομηνία: 28-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

eidiko-sxoleio

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αιρετός ΚΥΣΕΕΠ, Βασίλης Βούγιας ενημερώνει για τον αριθμό και τον χρόνο των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Ε.Π – Ε.Β.Π. (Γενική – ειδική αγωγή – παράλληλη στήριξη) για το 2016-17.

Yπήρξε επιβεβαίωση του προγραμματισμού του ΥΠ.Π.Ε.Θ., όσον αφορά στην πρόσληψη περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, μεγάλου ποσοστού (εκ του συνολικού) αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., αν και «τεχνικά» είναι εφικτή η πρόσληψη του συνόλου των αναπληρωτών για το 2016-17,  όμως ένα μικρό ποσοστό θα κρατηθεί για πρόσληψη λίγο αργότερα για λόγους ανατροφοδότησης του συστήματος κάλυψης κενών, αλλά και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών(εγκυμοσύνες κ.λ.π.).
Ο γενικός αριθμός πιστώσεων για αναπληρωτές θα είναι περίπου 21.000.

Όσον αφορά στην Ειδική Αγωγή οι εξασφαλισμένες πιστώσεις κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα(6.800 περίπου).
Επίσης στην Ειδική Αγωγή και ενώ ο γενικός αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα είναι πάνω – κάτω ο ίδιος ο περσινός, οι πιστώσεις για προσλήψεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρσι(άγνωστο το τελικό ποσοστό της μείωσης), σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα.

Οι πιστώσεις για την Παράλληλη Στήριξη και τους Συνοδούς Ε.Β.Π. και Σχολικούς Νοσηλευτές θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα των περσινών κι εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η Παράλληλη Στήριξη δεν θα μπορέσει να αντλήσει φέτος χρηματοδότηση από Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Στα φετινά Προγράμματα ΕΣΠΑ θα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία κάλυψης διαφορετικών αναγκών απ αυτά, σε σχέση με το παρελθόν.
Τέλος δεν θα υπάρξει θέμα μειωμένων πιστώσεων για τις Περιφέρειες(Αττική – Στερεά Ελλάδα – Νότιο Αιγαίο) που πέρσι αντιμετώπισαν προβλήματα υποχρηματοδότησης από Προγράμματα ΕΣΠΑ.

Πάνω από 10.000 οι αιτήσεις

Να σημειώσουμε ότι περισσότεροι από 10.000 αναπληρωτές κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις  αιτήσεις τους για να ενταχθούν στους πίνακες  αναπληρωτών Ειδικής Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα ο αριθμός τους έφθασε τις 10.969 ενώ υπήρξαν και 4.344 εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση για να εργαστούν ως ωρομίσθιοι.

Η πολυπληθέστερη ειδικότητα είναι οι φιλόλογοι όπου φέτος οι αιτήσεις τους έφθασαν τις 2.669 ενώ ακολουθούν οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής ΠΕ71 με 2.235 αιτήσεις.

Έπονται οι δάσκαλοι ΠΕ70.50 και οι νηπιαγωγοί ΠΕ60.50 με 1852 και 1075 αιτήσεις αντίστοιχα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος