FOLLOW US: facebook twitter

Προσφορά  αγάπης  με 46 πολύτιμες μονάδες αίματος

Ημερομηνία: 08-02-2024 | Συντάκτης:

Με επιτυχία η Αιμοδοσία από το δραστήριο Σύλλογο  Εθελοντών Αιμοδοτών Λεχαινών που κλείνει 25 χρόνια ζωής

Της Ελένης Παπαδοπούλου


Με βασική  τους επιδίωξη και κεντρικό στόχο  σύνθημα   ” Θέλουμε παίκτες από όλες τις Ομάδες» ,  ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λεχαινών, πραγματοποίησε  την Τρίτη στο χώρο του ΚΑΠΗ Λεχαινών από τις 9 το πρωι ως τις 1 το μεσημέρι, με εξαιρετική επιτυχία την καθιερωμένη ανά τακτά διαστήματα Εθελοντική  του Αιμοδοσία.

Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, συγκεντρώθηκαν συνολικά 46 πολύτιμες μονάδες αίματος όλων των ομάδων, από παλαιούς και νέους αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου προκειμένου να προσφέρουν αίμα χαρίζοντας ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας.  Όλοι οι αιμοδότες πριν από την αιμοδοσία , υποβλήθηκαν στον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο για να πάρουν τη συναίνεση του ιατρικού προσωπικού. Μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετές μαμάδες ήρθαν μαζί με τις κόρες τους να δώσουν αίμα, δίνοντας ταυτόχρονα και το καλό παράδειγμα στη νέα γενιά που θα είναι οι αυριανοί εθελοντές αιμοδότες.

Το Δ.Σ του Συλλόγου τόνισε ότι «Ευχαριστούμε από καρδιάς τους 46 Εθελοντές Αιμοδότες για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και τους ευχόμαστε να είναι πάντα υγιείς και άξιοι. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Αιμοδοσία με την   πεποίθηση ότι ακόμα περισσότεροι φίλοι θα ενισχύσουν αυτή μας την προσπάθεια. Διαδώστε την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας! Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από αίμα.»!

Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο δραστήριος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λεχαινών, γεννήθηκε στο Γυμνάσιο Λεχαινών πριν από 25 χρόνια. Ήταν το επιστέγασμα  του προγράμματος Αγωγής Υγείας με  θέμα την Εθελοντική Αιμοδοσία που εκπόνησαν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 1998-1999 ομάδα μαθητριών και μαθητών του σχολείου με υπεύθυνες τις καθηγήτριες κ.  Ντίνα Ζωγοπούλου και κ. Γιόγια Πολιτοπούλου.

Από τότε και μέχρι σήμερα, η παρουσία του συλλόγου είναι συνεχής και αδιάκοπη καθώς οργανώνει τρεις Εθελοντικές Αιμοδοσίες το χρόνο,  γεγονός που του επιτρέπει ,χάρη στη συμμετοχή των δεκάδων εθελοντών αιμοδοτών του, να βοηθά συμπολίτες μας ,και όχι μόνο, που έχουν άμεση ανάγκη αίματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος