FOLLOW US: facebook twitter

Προς βελτίωση οι αγροτικοί δρόμοι στο Κολίρι

Ημερομηνία: 24-05-2024 | Συντάκτης:

-Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου με έκπτωση 27,3%

Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες για τη βελτίωση της βατότητας στην αγροτική περιοχή του Κολιρίου του δήμου Πύργου, καθώς η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε τα πρακτικά του διαγωνισμού και ανέδειξε ως προσωρινό ανάδοχο τον οικονομικό φορέα «Αθανάσιος Γκουλιούμης» με ποσοστό μέσης προσφερόμενης έκπτωσης 27,33%, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσό σύμβασης 563.791 ευρώ.

Μετά την έγκριση ανατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πύργου η ολοκλήρωση των ενεργειών που απαιτούνται για τη συνέχιση της διαδικασίας σύναψης της σύμβασης που αφορά το συγκεκριμένο έργο.

Σκοπός της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι η αποκατάσταση της βατότητας στον κυριότερο αγροτικό δρόμο της Κοινότητας Κολιρίου που επλήγη από τις φωτιές του καλοκαιριού του 2021.

Με την υλοποίησή του θα βελτιωθούν οι συνθήκες βατότητας των καλλιεργητών αλλά και των κτηνοτρόφων προς τις ιδιοκτησίες τους με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και για το περιβάλλον. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι η βελτίωση αυτού του δρόμου, αποτελεί κομβικής σημασίας έργο για τη γρήγορη και αποτελεσματική παρέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, σε περίπτωση φωτιάς.

Ο συγκεκριμένος αγροτικός δρόμος, ξεκινά από τις εκτός ορίων οικισμού περιοχή της Τ.Κ. Κολιρίου, στα βόρεια του οικισμού, εκτείνεται μέχρι το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στις κεραίες, διασχίζοντας την περιοχή που κάηκε ολοσχερώς στις φωτιές του 2021 και καταλήγει στην Επαρχιακή οδό που συνδέει το Λαμπέτι με την Ιερά Μονή Κρεμαστής και την Τ.Κ. Λανθίου. Το έργο αφορά την ουσιαστική αναβάθμιση του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου πλάτους από χωματόδρομο σε τσιμεντόδρομο και έχει μήκος 4,5 χιλιόμετρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot