FOLLOW US: facebook twitter

Προς συμβασιοποίηση η οδοποιία σε Ντόμπρινο, Κολίρι και Σκαφιδιά

Ημερομηνία: 07-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

-Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος με προσφορά 27% στον διαγωνισμό

Σε τροχιά συμβασιοποίησης μπαίνει η βελτίωση των υποδομών οδοποιίας στο Κολίρι, στα Λαστέικα και στη Σκαφιδιά του δήμου Πύργου, καθώς η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού και ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο τον οικονομικό φορέα «ΒΙΝΑΤΣΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ» με ποσοστό μέσης έκπτωσης 27%.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 400.00 ευρώ και χωρίζεται σε τρία υποέργα. Το πρώτο αφορά την αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα στην είσοδο της τοπικής κοινότητας Κολιρίου και συγκεκριμένα του τμήματος από την διασταύρωση της εθνικής οδού Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας και με κατεύθυνση την τοπική κοινότητα Κολιρίου, συμβάλλοντας στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων. Το τμήμα δρόμου που θα αποκατασταθεί είναι μήκους 922 μέτρων, στρίβοντας από την εθνική οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας (Χ.Θ 0+00) και συγκεκριμένα ακριβώς μετά την γέφυρα με κατεύθυνση προς το Κολίρι έως την Χ.Θ 0+922. Η αποκατάσταση του συγκεκριμένου τμήματος του υπάρχοντος ασφαλτοτάπητα κρίνεται αναγκαία καθότι είναι επικίνδυνος για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων λόγω φθοράς.

Στο δεύτερο υποέργο προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών οδοποιίας και αποκατάστασης της βατότητας σε πρώην αγροτικούς οδούς της Τοπικής Κοινότητας Λασταιϊκων στην θέση «Ντόμπρινο», που πλέον εξυπηρετούν την αστική και εμπορική χρήση και οδηγούν στο πυκνό αστικό ιστό της κατοικημένης περιοχής. Οι οδοί αυτές σήμερα φέρουν καταστρώματα οδών χωμάτινα περιορισμένης ομαλότητας κύλισης οχημάτων χωρίς υποδομές, με αποτέλεσμα να είναι δυσχερής η ανάγκη μεταφοράς των κατοίκων των εμπορευμάτων και συχνά να αποκόπτεται η δικτύωση της περιοχής με το χώρο του οικισμού Λασταιϊκων και με την πόλη του Πύργου. Η οδός ανήκει στο αγροτικό δίκτυο και ειδικά στο σχέδιο του αναδασμού για την τοπική κοινότητα Λασταιϊκων και έχει εφαρμοσθεί η εφαρμογή του χωρίς σημαντικές αποκλίσεις.

Το τρίτο υποέργο αφορά ασφαλτοστρώσεις και λοιπά τεχνικά έργα στην Τ.Κ Σκαφιδιάς», με παρεμβάσεις στον δρόμο Καλακέικα-Κατάκολο,  ώστε να ανταποκρίνεται σε αυξημένο φορτία ομβρίων υδάτων στον δρόμο Στον δρόμο Σκαφιδιάς- Πανοράματος Ασφαλτικά έργα θα γίνουν στη θέση Καλακέικα, στην είσοδο της Σκαφιδιάς και εντός της κοινότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot