FOLLOW US: facebook twitter

Προς συμφωνία με το Παν/μιο Πατρών ο Δήμος Ήλιδας για το πρώην ΤΕΙ

Ημερομηνία: 03-10-2024 | Συντάκτης:

Ιδιωτικό συμφωνητικό με το Πανεπιστήμιο Πατρών θα υπογράψει ο δήμος Ήλιδας για τη χρήση του κτιρίου του πρώην ΤΕΙ, καθώς το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη σχετική πρόταση.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος εισηγήθηκε την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού χρήσης ακινήτου με το Πανεπιστήμιο Πατρών, όπως το επισυνάπτουν, αναφέροντας στο υπ΄αριθμ. 63852/5.9.2024 διαβιβαστικό τους τα εξής: «ΣΧΕΤ.:

Το σχέδιο ιδιωτικού συμφωνητικού χρήσης ακινήτου μετά κτιρίων Σας ενημερώνουμε ότι το Συμβούλιο Διοίκησης, στην υπ’ αριθ. 1/5.9.2024 συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπόψη το ως άνω σχετικό, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παραχώρηση χρήσης του ακινήτου έκτασης 23.448,43 τ.μ. στη θέση «Τρανή Λάκκα – Καρανικόλα Λάκκα – Χαμολιό» της κτηματικής περιφέρειας του πρώην Δήμου Αμαλιάδας και ήδηΔ ήμου Ήλιδας, όπως περιγράφεται στο με αριθμ. 20705/23-4-2003 συμβόλαιο δωρεάς, σύμφωνα με τους όρους τού ως άνω συνημμένου ιδιωτικού συμφωνητικού και με την προσθήκη της χρήσης κατά προτεραιότητα όταν απαιτείται, του αμφιθεάτρου από το Πανεπιστήμιο Πατρών».

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας, κ. Κότσιφας πρότεινε και ψήφισε να γίνει δεκτό το σχέδιο, με την προϋπόθεση ότι αν μέχρι 31.12.2024 δεν έχει αποδοθεί η κυριότητα του κτιρίου, ο δήμος θα ενεργοποιήσει τη δικαστική οδό σε έναν μήνα. Η Λαϊκή συσπείρωση συμφώνησε με την παραπάνω πρόταση, και με την προϋπόθεση ότι ο δήμος θα κάνει τα «αδύνατα δυνατά» ώστε το κτίριο να περιέλθει στην ιδιοκτησία του. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι όλες οι προτάσεις είναι αποδεκτές και συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot