FOLLOW US: facebook twitter

Προς ολοκλήρωση οι αντιρρήσεις δασικών χαρτών

Ημερομηνία: 29-05-2024 | Συντάκτης:

Έχουν ξεπεράσει το 70% των αιτήσεων οι αρμόδιες επιτροπές της Ηλείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Προς ολοκλήρωση οδεύουν οι αντιρρήσεις που αφορούν τους δασικούς χάρτες της Ηλείας, καθώς οι αιτήσεις πλέον εξετάζονται με γρήγορο ρυθμό και πλέον έχουν φτάσει στο 70% επί του συνολικού αριθμού.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» η Διευθύντρια Δασών Ηλείας, Αγγελική Τσάκωνα, εξετάζονται τουλάχιστον 100 αιτήσεις τον μήνα από τις επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί και εκφράζεται αισιοδοξία ότι ως το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί στο 100%.

«Είμαστε σε καλό δρόμο, καθώς πλέον οι αιτήσεις αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών εξετάζονται σχετικά γρήγορα. Ειδικά κάποιες επιτροπές έχουν προχωρήσει πάρα πολύ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ως το τέλος του 2024 θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και  οι αντιρρήσεις θα έχουν ενσωματωθεί στους δασικούς χάρτες», δήλωσε και πρόσθεσε ότι έχουν επανέλθει προς εξέταση και οι περιπτώσεις που αφορούσαν τα πρόδηλα σφάλματα του 2017.

Με δεδομένο ότι έχει δοθεί λύση για τις εκχερσωμένες εκτάσεις (γνωστές ως Δ/Α) με τον νόμο 5037/2023, η μοναδική εκκρεμότητα πλέον είναι η ανάρτηση της ζώνης των 800 μέτρων, που αφορά τις εκτάσεις πέριξ των οικισμών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος