FOLLOW US: facebook twitter

Προς… Νοέμβριο οι προκαταβολές του «τσεκ»

Ημερομηνία: 17-07-2024 | Συντάκτης:

-Τα δύο σενάρια που εξετάζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις φετινές αιτήσεις ΟΣΔΕ

-Άνοιξε η πύλη και αρχίζει η υποβολή προς το τέλος της εβδομάδας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την εγκύκλιο του OΠΕΚΕΠΕ αναμένουν οι φορείς υποδοχής αιτήσεων ΟΣΔΕ στην Ηλεία, για να ξεκινήσουν τα μηνύματα προς τους παραγωγούς και να ξεκινήσει και επίσημα η υποβολή για τις φετινές επιδοτήσεις.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε προχθές ότι άνοιξε η πύλη, ωστόσο δεν έχει προσδιορίσει ακόμα το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων και κυρίως την καταληκτική ημερομηνία, κάτι που έχει θορυβήσει τον αγροτικό κόσμο ως προς το πότε θα καταβληθούν φέτος οι αγροτικές επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, εξετάζονται δύο σενάρια: είτε η ολοκλήρωση των αιτήσεων σε δύο μήνες για να γίνει κανονικά η πληρωμή τις τελευταίες ομάδες του Οκτωβρίου, είτε να δοθεί περισσότερος χρόνος και να μετατεθεί η πληρωμή της προκαταβολής για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Το βασικό επιχείρημα για τη δεύτερη εκδοχή είναι η αυξημένη πιθανότητα να υποβληθούν ελλιπείς ή λανθασμένες οι αιτήσεις ΟΣΔΕ και να μην πληρωθούν επαρκώς οι δικαιούχοι παραγωγοί, κάτι που ο οργανισμός θέλει να αποφύγει μετά την περσινή προβληματική χρονιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι να επιλεχθεί το δεύτερο σενάριο, κάτι που σημαίνει ότι η εξόφληση της προκαταβολής της γεωργικής ενίσχυσης -γνωστής ως «τσεκ»- είναι πολύ πιθανό να γίνει φέτος μέσα στον Νοέμβριο αντί για τα τέλη Οκτωβρίου.

Έγκυρες πηγές τόνισαν ότι η ενδεχόμενη μετάθεση πληρωμής της προκαταβολής δεν θα επηρεάσει την ημερομηνία της πλήρους εξόφλησης, η οποία παραδοσιακά γίνεται τα Χριστούγεννα.

Προς το παρόν, η πλειονότητα των δικαιούχων παραγωγών είναι στο στάδιο της συλλογής των απαραίτητων δικαιολογητικών εγγράφων και αναμένουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα από τα κέντρα υποδοχής των αιτήσεων για να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot