FOLLOW US: facebook twitter

Προς αποκατάσταση η κατολίσθηση στο Κρυονέρι

Ημερομηνία: 21-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

-Έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια

Στο Επιχειρησιακό Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδαες, στον Άξονα προτεραιότητας για την «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το «Εθνικό πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ)», θα ενταχθεί η αποκατάσταση της κατολίσθησης στον επαρχιακό δρόμο Λατζόι – Χελιδόνι-Κρυονέρι-Λάλα, στην είσοδο του Κρυονερίου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει εργασίες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων που εκδηλώθηκαν επί της Επαρχιακής Οδού Λαντζόι – Χελιδόνι – Κρυονέρι – Λάλα πριν από την είσοδο της Τ.Κ. Κρυονερίου.

Κατά τις αρχές του 2019, στο συγκεκριμένο σημείο εκδηλώθηκε έντονο και συνεχώς εξελισσόμενο φαινόμενο κατολίσθησης, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την αποκοπή της μίας λωρίδας κυκλοφορίας της προαναφερθείσας οδού προς τα κατάντη, με αποτέλεσμα να καθίσταται η κυκλοφορία δυσχερής και να εγκυμονεί κίνδυνος για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων.

Η Υπηρεσία, άμεσα, προέβη σε ένταξη, δημοπράτηση και εκπόνηση μελέτης, προς αντιμετώπιση του φαινομένου μέσω εύρεσης ουσιαστικής τεχνικής λύσης, η οποία εγκρίθηκε και παραλήφθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά τμήμα οδοποιίας (επί της Επαρχιακής Οδού Λαντζόι – Χελιδόνι – Κρυονέρι – Λάλα, 300μ πριν από την είσοδο του οικισμού Κρυονερίου) μήκους 259μ με δυο περιοχές κατολίσθησης στα ανάντη και κατάντη πρανή, στο οποίο ενσωματώνονται τεχνικά έργα για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων. Το μήκος της οδού που γίνεται επέμβαση είναι περί τα 259μ, από τα οποία για τα πρώτα 100μ προβλέπεται νέα χάραξη για την αποφυγή της πρώτης κατολίσθησης, ανάντη του υφιστάμενου δρόμου και στα υπόλοιπα 159μ τροποποίηση της υφιστάμενης επαρχ. οδού για την αντιμετώπιση της δεύτερης κατολίσθησης.

Λόγω του απότομου ανάγλυφου, τη δυσχέρεια πραγματοποίησης εργασιών και τη μείωση του κόστους υλοποίησης του έργου θα γίνει μετατόπιση του άξονα της οδού προς τα ανάντη κατά τουλάχιστον 12.5 έως 15.0m,. Με τον τρόπο αυτό αποφορτίζεται το ελεύθερο φυσικό πρανές από τα φορτία κυκλοφορίας μεταφέροντας την ένταση σε υψηλότερα υψόμετρα μακριά από τις ασθενείς ελεύθερες παρειές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot