FOLLOW US: facebook twitter

Προς ανάπλαση το μνημείο της μάχης στο Λαντζόι

Ημερομηνία: 09-11-2023 | Συντάκτης:

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Την ανάπλαση του χώρου μνημείου της μάχης στο Λαντζόι του δήμου Πύργου ενέταξε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την  υποβολή πρότασης ένταξης στη ΣΑΕΠ 401 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το 2023.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 103.833,87€ και, σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο και την εγκεκριμένη μελέτη που το συνοδεύει, προβλέπει τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του χώρου, ο οποίος εφάπτεται της αγροτικής οδού και έχει συνολικό εμβαδόν 700,00 τ.μ., από τα οποία τα 150,00τ.μ. αποτελούν το χώρο του μνημείου.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υλοποίησης του προτεινόμενου έργου προβλέπονται οι κάτωθι παρεμβάσεις:

➢ Καθαίρεση πλακών και άοπλου σκυροδέματος στον χώρο όπου προβλέπεται από την ανάπλαση για την τελική διάταξη διαμόρφωσης του μνημείου.

 ➢ Τελική διαμόρφωση του χώρου μνημείου με ενοποίηση της περιβάλλουσας επιφανείας με την εφαπτόμενη αγροτική οδό.

➢ Η συνολική επιφάνεια θα επιστρωθεί με κυβόλιθο.

➢ Προσαρμογή του χώρου ανάπλασης και της υφιστάμενης κατάστασης για την ομαλή πρόσβαση στο χώρο πεζών και οχημάτων.

➢ Κατασκευή μνημείου από γκρι μάρμαρο επί του χώρου.

➢ Ως προς τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες προβλέπεται να τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα led, πάνω σε γαλβανισμένους χαλύβδινους ιστούς κατά μήκος και περιμετρικά του χώρου ανάπλασης, καθώς και εγκιβωτισμένοι στο δάπεδο προβολείς συγκεντρωτικής δέσμης για τον φωτισμό του μνημείου.

 Επισημαίνεται, ακόμα, ότι το προτεινόμενο έργο θα συμβάλει στην ανάδειξη του χώρου, στη χωρική επισήμανση μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των ιστορικών περιοχών, στην προβολή των ιστορικών στοιχείων και στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας του χώρου.

Μετά την ένταξή του στη ΣΑΕΠ 401 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το έργο θα διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών συνοδευόμενη από το τεχνικό δελτίο του έργου, στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά το αντικείμενο και η σκοπιμότητά του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot