FOLLOW US: facebook twitter

Προπονείται ο Καραλής ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Ημερομηνία: 23-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Συγκροτήθηκε ο κατάλογος των αθλητών και των αθλητριών που κατ’ εξαίρεση μπορούν να προπονούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις, προετοιμαζόμενοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αιτήθηκε αρμοδίως από τις Ομοσπονδίες τα στοιχεία των αθλητών/τριών οι οποίοι/ες έχουν προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Έπειτα, λοιπόν, από σχετικές προτάσεις των Ομοσπονδιών και επεξεργασίας τους από την Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με πρόεδρο τον Σπύρο Ζαννιά (ΕΠΟΠ-ΕΟΕ), καταρτίστηκε ο κατάλογος με 107 συνολικά δικαιούχους αθλητές, ο οποίος στάλθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, σε 37 αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου και θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία τους.

Ανάμεσα στους αθλητές είναι και ο Πυργιώτης άλτης του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, ο 20χρονος ταλαντούχος αθλητής, που έχει ρεκόρ 5.80μ., στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, τον Μάρτιο του 2018 στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας (είχε κατακτήσει την 5η θέση).

Για τους αθλητές αυτούς επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση προπόνησή τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με ειδικές, ονομαστικές, κάρτες εισόδου, τις οποίες ήδη ετοίμασε το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών “Σπύρος Λούης” και θα εφαρμοστούν και στα ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά και Καυτανζόγλειο, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κατάλογος έχει εμπλουτιστεί και με αθλητές της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ενώ στο πλαίσιο του μνημονίου αθλητικής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου και μετά από σχετική αίτημα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, επιτράπηκε η προπόνηση και σε τρεις Κυπρίους αθλητές στίβου, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος