FOLLOW US: facebook twitter

Προμηθεύτηκε απινιδωτή η Γ.Ε.Π. Ηρακλής

Ημερομηνία: 09-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα, Υγεία

Η Διοίκηση της Γ.Ε. Ηρακλής Πύργου μέσω ανακοίνωσή της ενημερώνει όλους τους αθλητές, τους γονείς και τους φίλους της ομάδας για την προμήθεια και ενίσχυση του σωματείου με φορητό απινιδωτή (AED), ο οποίος θα βρίσκεται στη διάθεση όλων των τμημάτων του συλλόγου σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως έδρας. Ο φορητός απινιδωτής είναι μία σύγχρονη και εύχρηστη συσκευή, η οποία με σωστή εκπαίδευση μπορεί να καλύψει τις ανάγκες άμεσης αντιμετώπισης ενός πιθανού έκτακτου καρδιακού επεισοδίου.

Το επόμενο διάστημα, κατά το οποίο αναμένεται να παραδοθεί έτοιμο προς χρήση το Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου «Γ. Βασιλακόπουλος», θα πραγματοποιηθεί και η κατάλληλη εκπαίδευση όλων των υπευθύνων και των εμπλεκομένων του σωματείου μας (προπονητές, αθλητές, γονείς κ.ο.κ.) για την εκμάθηση χρήσης του απινιδωτή και παροχής πρώτων βοηθειών. Ο φορητός απινιδωτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μη εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό που είναι παρών σε επεισόδιο καρδιακής ανακοπής και έχει εκπαιδευτεί στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση φορητού απινιδωτή, εφαρμόζοντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Η λειτουργία της συγκεκριμένης συσκευής στηρίζεται στην ανάλυση του καρδιακού ρυθμού και αν διαγνώσει κάποιο πιθανό πρόβλημα το οποίο χρήζει απινίδωσης, τότε μόνο προχωράει στην απινίδωση, ώστε να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στη σωστή του συχνότητα. Βασικό απαιτούμενο είναι η απινίδωση να χορηγείται άμεσα μετά την καρδιακή ανακοπή. Εάν η καρδιά δεν αναταχθεί σε φυσιολογικό ρυθμό εντός 5-7 λεπτών, η κοιλιακή μαρμαρυγή θα αποβεί μοιραία. Εάν η απινίδωση χορηγηθεί εντός του πρώτου λεπτού από την καρδιακή ανακοπή, οι πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς είναι περίπου 90%. Για κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση, η επιβίωση μειώνεται κατά 7-10%. Εάν καθυστερήσει πάνω από 10 λεπτά, οι πιθανότητες επιβίωσης στους ενήλικες είναι κάτω του 5%.

Η ανακοίνωση του πυργιώτικου σωματείου καταλήγει: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά εντός παρκέ, όμως βελτιωνόμαστε συνεχώς και ενισχύουμε το επίπεδο του συλλόγου μας και εκτός των αγωνιστικών γραμμών. Τα καλύτερα για το μπάσκετ της πόλης μας είναι μπροστά…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος