FOLLOW US: facebook twitter

Προληπτική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού σε 25 γυναίκες

Ημερομηνία: 19-02-2024 | Συντάκτης:

Σημαντική δράση από το Άλμα Ζωής στη ΝΜ Κρεστένων

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η πέμπτη δράση δωρεάν κλινικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού που διοργανώθηκε από τη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής Πάτρας – Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού Νομού Αχαΐας, έπειτα από έγκριση της 6ης ΥΠΕ.

Συγκεκριμένα ο Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτριος Κούκουρας εξέτασε δωρεάν περισσότερες από 25 γυναίκες με βάση προκαθορισμένα ραντεβού. Μαζί με τον κ. Κούκουρα ήταν η κ. Άννα Γουρζή εθελόντρια από το Άλμα Ζωής του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού Νομού Αχαΐας. Συνολικά στις πέντε δράσεις προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερες από 120 γυναίκες και σύντομα η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων θα ανακοινώσει τις επόμενες δράσεις δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.

Στην διάρκεια της δράσης, εγινε ενημέρωση από την Μαία κ. Ελένη Φωτεινοπούλου από το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας, για το πρόγραμμα λήψης ΠΑΠ ΤΕΣΤ που γίνεται στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων δυο φορές τον μήνα, για το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά” για τον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, καθώς και το πρόγραμμα της Γονεϊκότητας για τους νέους γονείς με μαθήματα που γίνονται κάθε εβδομάδα στην Μονάδα.

“Η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων ευχαριστεί θερμά τον Καθηγητή κ. Δημήτριο Κούκουρα για την εξαιρετική παρουσία του και την μακροχρόνια εθελοντική δράση του, καθώς επίσης και την κ. Άννα Γουρζή από το Άλμα Ζωής για την ανταπόκριση και την σημαντική υποστήριξη στις δράσεις της προληπτικής ιατρικής της Μονάδας μας” τόνισε η Διοικήτρια κ. Αριστέα Παπαδοπούλου υπενθυμίζοντας πως η πρόληψη σώζει ζωές και αυτό που θέλουν είναι μια Νοσηλευτική Μονάδα στην υπηρεσία των πολιτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot