FOLLOW US: facebook twitter

Προκήρυξη για 4.500 εκπαιδευτικούς εντός του Μαρτίου

Ημερομηνία: 06-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Σπριντ από το υπουργείο Παιδείας για προσλήψεις 4,5 χιλιάδων εκπαιδευτικών εντός του Μαρτίου και νομοθετική κατοχύρωση του τρίτου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης που θα προκύψει από τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τρία ΤΕΙ της βόρειας Ελλάδας.

Μιλώντας για την κάλυψη των κενών και των αναγκών στα σχολεία, ο υπουργός τόνισε ότι εντός του Μαρτίου θα είναι έτοιμα η προκήρυξη και το σύστημα για τα δικαιολογητικά, προκειμένου να γίνουν 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών εντός του 2019 που θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα θα εκδοθεί μία υπουργική πράξη για 2.250 προσλήψεις το 2020. «Θέλουμε να δείξουμε ότι η δική μας δέσμευση έχει μια νομική κατοχύρωση», υπογράμμισε θυμίζοντας το τριετές πρόγραμμα 15 χιλιάδων διορισμών στην εκπαίδευση.

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τη συγχώνευση του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ανέφερε ότι «υπάρχει αδικαιολόγητη ένταση ανάμεσα σε ακαδημαϊκό κόσμο», για να συμπληρώσει πως «όλα τα ιδρύματα να ξανακοιτάξουν τον εαυτό τους και να δουν πώς θα είναι σε 10 χρόνια» και να καταλήξει σχετικά με τις υπερβολές αντιδρώντων: «Μάγκες τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από εκπαιδευτικά ιδρύματα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος