FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (31/01/2022)

Ημερομηνία: 31-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές


*Μέσα στον Μάρτιο θα εκλέξει συνέδρους η ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ολοκληρωθούν ως το τέλος Φεβρουαρίου οι εγγραφές στο isyriza. Θα έχε ενδιαφέρον ποιοι θα εκλεγούν, αφού στο συνέδριο αναμένεται σκληρή «μάχη» με αντικείμενο τον τρόπο εκλογής προέδρο και κεντρικής επιτροπής.
*Να ξέρετε ότι εντός ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας είναι ισχυρή η άποψη ότι το κόμμα πρέπει να ξαναπάει σε «μεικτή» υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όχι σε καθαρά κομματική. Μένει να δούμε αν αυτή η άποψη είναι μειοψηφική ή πλειοψηφική.
*Ο Συντονιστής της νομαρχιακής, Παν. Φλεβοτόμος, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Κατσιφάρα, δεν είναι αντίθετος αλλά έχει πλέον ορισμένους προβληματισμούς, με σημαντικότερο τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ –ειδικά στην Αχαΐα- τα οποία επηρεάζουν την Περιφέρεια, και προτιμά μια αυτόνομη πορεία παρά να ξαναζήσει όσα έγιναν το 2019.
*Αυτοδιοικητική συζήτηση είχαν προχθές το πρωί στο κέντρο του Πύργου ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλος, και ο περ/κός σύμβουλος Παν.Μπράμος Στην παρέα ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημ.Δημητρουλόπουλος, ενώ πέρασε για λίγο και ο Αργύρης Σαλπέας.

 

Πολιτικολογίες


*Το δεξιόστροφο μπλοκ την «έπεσε» στον Ανδρουλάκη επειδή τόλμησε (!) να ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Του είπαν μάλιστα ότι μπορεί κάποιος να είναι αντιπολίτευση και να μην ψηφίζει προτάσεις δυσπιστίας. Τι άλλο θα ακούσουμε…
*Το αριστερόστροφο μπλοκ την «έπεσε» επίσης στον Ανδρουλάκη επειδή δεν συμμερίζεται το αίτημα του Τσίπρα για «εκλογές εδώ και τώρα», διότι αυτό σημαίνει πως στηρίζει την κυβέρνηση. Με αυτό το σκεπτικό, όποιος χάνει στις εκλογές, θα πρέπει από την επόμενη μέρα να ζητά διαρκώς εκλογές για να μην κατηγορηθεί ότι στηρίζει την κυβέρνηση.
*Η αξιοσημείωτη εξέλιξη όμως ήταν η παρέμβαση Βενιζέλου επί του θέματος με ανάρτησή του στο facebook, με την οποία ουσιαστικά «καθάρισε» για τον Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας η επιλογή του ήταν σωστή και διόλου αντιφατική. Σας το έχω επισημάνει ξανά, ο «Μπένι» έχει επιστρέψει στο κόμμα και στηρίζει τον νέο αρχηγό.
*Για τις 14-17 Απριλίου μετατίθεται το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το ieidiseis.gr και η εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τη βάση για τον Μάιο, εφόσον εγκριθεί η πρόταση στο συνέδριο. Το επισημαίνω επειδή στελέχη της «Ομπρέλας» μού είπαν να μην τους υποτιμώ σε επίπεδο εσωκομματικών συσχετισμών.
*Η στήλη εκφράζει τις θερμότερες ευχές της για γρήγορη ανάρρωση στη Μαριέττα Γιαννάκου, μια πολιτικό με ήθος και συγκρότηση που σπανίζει στις ημέρες μας, και ελπίζουμε ότι σύντομα θα επιστρέψει στη Βουλή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος