FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (27/06/2022)

Ημερομηνία: 27-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Δεδομένου ότι ο ΓΑΠ θα είναι εκ νέου στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας, η έδρα είναι καπαρωμένη. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν βγάλει 2η έδρα, τότε αρχίζει η μάχη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
*Κατσιφάρας και Κατσικόπουλος θα κονταροχτυπηθούν, διότι όποιος βγει πρώτος σε σταυρούς, αυτόματα αποκτά και προβάδισμα για να πάρει το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας από τον Ανδρουλάκη.
*Άλλο όνομα επί της ουσίας δεν «παίζει» για την Περιφέρεια απέναντι στον Φαρμάκη, διότι το να στήσεις ανταγωνιστικό συνδυασμό σε τρεις νομούς, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.
*Αν πάντως μου ζητούσε κάποιος να του κάνω πρόβλεψη, θα του έλεγα ότι πάλι ο Κατσιφάρας θα είναι απέναντι στον Φαρμάκη και λογικά θα έχουμε μια επανάληψη του 2019, όχι απαραίτητα με τα ίδια ποσοστά αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα.
*Δημοσκόπηση για τον δήμο Πύργου είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες, η οποία έμαθα ότι μετράει και τον Λιατσή. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα, δεν είναι δύσκολο να τα μαντέψετε.


Πολιτικολογίες

*Ενοχλημένοι είναι οι συνεργάτες του Τσίπρα από την αναφορά Τσακαλώτου στον Βαρουφάκη, για αυτό και η εντολή στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σταματήσει κάθε αναφορά στο συγκεκριμένο πρόσωπο.
*Αντίθετα, στο «στόχαστρο» θα μπει το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα δεχθεί πιέσεις για να πάρει θέση όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι είτε να φέρει το ΠΑΣΟΚ αριστερότερα είτε να το εκθέσει προεκλογικά εφόσον προκύψει συνεργασία με τη ΝΔ.
*Στο ΠΑΣΟΚ έχουν προετοιμαστεί για αυτή την εξέλιξη, όσο και για τις επιθέσεις από τα δεξιά για συνεργασία υπό τον φόβο της παρατεταμένης ακυβερνησίας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιμείνει στη γραμμή της πολιτικής αυτονομίας κι όπου βγει.
*Ο Ανδρουλάκης δέχθηκε έντονη κριτική για τη φράση «ας τα βρει η ΝΔ με τον Βελόπουλο», όμως φαίνεται ότι του βγαίνει, ακόμα κι αν είναι μπλόφα. Ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον κατηγορηματικά αρνητικός σε συγκυβέρνηση με τον Βελόπουλο, αν δεν βγαίνουν τα κουκιά.
*Αν γίνει κάτι τέτοιο, όμως, θα γκρινιάξουν οι Ευρωπαίοι, διότι η Ελληνική Λύση είναι φιλορωσικό κόμμα. Θα μου πείτε ότι κι ο Καμμένος φιλορωσικές κορόνες πέταγε, αλλά στην πορεία προσαρμόστηκε μια χαρά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος