FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (25/11/2022)

Ημερομηνία: 25-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Παρέλειψα να αναφέρω ότι παρόντες στη βιβλιοπαρουσίαση του Βενιζέλου ήταν και ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ, και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτ. Ελλάδας, Γιώργος Παππάς.

*Για τον Φαρμάκη επιβεβαιώθηκα πλήρως σε αυτό που έγραφα χθες, αφού έκανε ξεχωριστή ανάρτηση στο προφίλ του στo facebook για την παρουσία του στην εκδήλωση.

*Πανελλαδική διάσταση έλαβε η απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτηση της Πρωινής για τα κοιτάσματα στο Κατάκολο, αφού χθες «έπαιξε» σε αρκετά ΜΜΕ οικονομικής-ενεργειακής θεματολογίας στην Αθήνα, ενώ εκτενή αναφορά είχε και το τοπικό Μέσο ilialive.gr.

*Η επίσκεψη Παπαθανάση στην Ηλεία πήγε αρκετά καλά για τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ηλείας, Γιώργο Λαμπρόπουλο. Και η επίσκεψη στις επιχειρήσεις πήγε καλά και η εκδήλωση στο ΕΒΕ και η κομματική συνεδρίαση. Θετικό το πρόσημο.


Πολιτικολογίες

*Αντισυνταγματική η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζόμενους σε δομές υγείας σύμφωνα με το ΣτΕ, οπότε η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα νομοθετήσει την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις δουλειές τους, αφού εκδοθεί ολόκληρη η απόφαση.

*Ένας λόγος που ο Μητσοτάκης δεν θέλησε να μπει στη λογική των χρισμάτων στους δήμους, είναι και το γεγονός ότι στην Πάτρα δεν είναι εύκολη η μάχη, όποιος κι αν κατέβει απέναντι στον Πελετίδη. Στη Θεσσαλονίκη αφενός δεν είναι σίγουρος για επανεκλογή ο Ζέρβας και αφετέρου θα κατέβει κι άλλος δεξιός, μάλλον ο Ορφανός. Για την Αθήνα δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι.

*Ένα ενδιαφέρον δημοσκοπικό εύρημα αλίευσα από τη δημοσκόπηση της Pulse στον ΣΚΑΪ. Ο Τσίπρας, έστω και οριακά (28-27%), αξιολογείται από τους πολίτες ως πιο έμπιστος από τον Μητσοτάκη σε θέματα διαφάνειας. Αυτό σημαίνει πως οι ψηφοφόροι ναι μεν προτάσσουν την οικονομία ως κριτήριο αλλά και το θέμα των υποκλοπών το λαμβάνουν υπόψη.

*Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η είσοδος του κόμματος Κασιδιάρη στη Βουλή θα πρέπει να θεωρείται πλέον πολύ πιθανή, αν όχι «κλειδωμένη». Για αυτόν τον λόγο, δεν αποκλείεται να κατατεθεί τροπολογία από το ΥΠΕΣ, η οποία θα απαγορεύει την κάθοδο τέτοιου κόμματος στις κάλπες.

*Δύο αντικρουόμενες πληροφορίες μού μεταφέρθηκαν χθες. Η μία ότι η πρώτη κάλπη θα στηθεί 2 ή 7 Απριλίου και η άλλη για Φλεβάρη. Για τη δεύτερη πληροφορία το σκεπτικό είναι το εξής: να πάει καλά η αγορά των Χριστουγέννων, να δοθούν και οι αυξήσεις στους συνταξιούχους το νέο έτος και μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα να τις… μπουμπουνίσει ο Μητσοτάκης. Εγώ είμαι υπέρ της πρώτης εκδοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος