FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (25/05/2022)

Ημερομηνία: 25-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Στενά παρακολουθεί ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, το ζήτημα των «ιερών» εκτάσεων. Στη χθεσινή αγροτική κινητοποίηση παρέστησαν δύο αντιδήμαρχοι, ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Νίκος Κοτσώνης.
*Επειδή ξανάρχισαν τα σενάρια για Τεμπονέρα υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, σας ενημερώνω ότι είναι σενάριο ουτοπίας. Θα σας το γράψω με σαφήνεια: δεν θα πολιτευτεί ποτέ στην Αχαΐα ή γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα.
*Kαι τώρα που τελείωσε το συνέδριο, έρχεται η ώρα για τη συγκρότηση των νομαρχιακών και των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ. Το μόνο σίγουρο στην περιοχή μας είναι η εκλογή του Δημήτρη Βάλαρη στο «τιμόνι» της ΝΕ Ηλείας. Ερωτηματικό η τοπική του Πύργου (δεν ρισκάρω πρόβλεψη) και μεγάλο ερωτηματικό η ΝΕ Αχαΐας.
*Περίπου 60 άτομα για το ψηφοδέλτιό του φέρεται να έχει κλείσει ο Διονύσης Μπέλτσος, ο οποίος με ενημέρωσε ότι δεν είναι ΑΝΕΛ εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μου είπε επίσης ότι ο πολιτικός χαρακτηρισμός «δεξιόστροφος» έχει βάση αλλά μόνο για τον ίδιο προσωπικά ως πολιτική οντότητα, αλλά μου τόνισε ότι ο συνδυασμός του είναι ανεξάρτητος και πολύχρωμος, υπενθυμίζοντάς μου πως ο ίδιος το 2019 είχε κατέβει με αριστερόστροφο ψηφοδέλτιο.


Πολιτικολογίες

*Δεν πρόλαβα να γράψω χθες για «θερμό» καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά, και χθες έγιν γνωστό πως ο Ερντογάν εξέδωσε παράνομη Navtex με την οποία στέλνει το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ στην καρδιά του Αιγαίου, σε τέσσερα σημεία στη ζώνη Αϊ-Στράτης-Λήμνος-Λέσβος-Χίος.
*Ο Τούρκος πρόεδρος μάλλον χάνει το παιχνίδι στην Τουρκία και επιδιώκει ηρωισμούς για εσωτερική κατανάλωση. Αναλυτές μού έλεγαν χθες πως είναι πιθανότερες οι πρόωρες εκλογές στην Τουρκία παρά στην Ελλάδα, μήπως ο Ερντογάν διασωθεί.
*Kάποιος πρέπει να συμβουλεύσει τον πρωθυπουργό σχετικά με τις παραινέσεις και τις προτροπές του. Ως αρχηγός του Κράτους οφείλει να διασφαλίσει το δικαίωμα όλων στην εργασία και στην ανάπτυξη με όρους ίσων ευκαιριών. Οι ηθικολογίες περί του πλούτου και της σημασίας του είναι καλές για φιλοσοφικά συνέδρια.
*Στο 9,9% έδωσε τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χθεσινό γκάλοπ της Marc. Τα ποσοστά ήταν 32-22 και 13,2% για το ΠΑΣΟΚ. Ο Βελόπουλος είναι στο 4,6%, άρα δεν είναι εύκολο να μείνει εκτός Βουλής στη δεύτερη κάλπη, και ο Βαρουφάκης στο 2,8%. Μπαίνει δεν μπαίνει στη Βουλή.
*Το ανησυχητικό εύρημα είναι το 2% του κόμματος Κασιδιάρη, ενώ ανιχνεύεται κοντά στο 1% η Εθνική Δημιουργία του Μπογδάνου, του Τζήμερου και του Κρανιδιώτη. Συχνά ξεχνάω το ΚΚΕ, αλλά δεν είναι εσκεμμένο. Έχει μια σταθερότητα που δείχνει ότι ενδέχεται να πιάσει το 6% στις επόμενες εκλογές.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος