FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (24/11/2022)

Ημερομηνία: 24-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Δεν απάντησε στο ερώτημα αν θα είναι εκ νέου στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας ο Μητσοτάκης, αλλά ζήτησε από τους ψηφοφόρους να δώσουν την πρωτιά στη ΝΔ.

*Για τους δήμους ο πρωθυπουργός δεν έδειξε ότι είναι θιασώτης των χρισμάτων, αλλά για την Περιφέρεια το ξεκαθάρισε: Φαρμάκη στήριξε το 2019, Φαρμάκη θα στηρίξει και το 2023.

*Τι σας έλεγα για τον Φαρμάκη ότι επιμένει να παίζει πασοκικά; Χθες το απόγευμα παρέστη στην παρουσίαση βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Πάτρα.

*Παραιτήθηκε από Σύμβουλος της Κοινότητας Πύργου ο Σπύρος Σιδηροκαστρίτης του συνδυασμού «Ο Πύργος όλοι εμείς». Τη θέση του καταλαμβάνει ο Θεόδωρος Χριστόπουλος.

*Την αγορά του κτιρίου όπου στεγαζόταν άλλοτε η Τράπεζα της Ελλάδος θα αγοράσει ο δήμος Πύργου για να το μετατρέψει σε Ιστορικό Μουσείο της πόλης. Μετά τον «άγονο» διαγωνισμό, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την απευθείας αγορά του και σύντομα το θέμα θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Πολιτικολογίες

*Δεν φάνηκε να υιοθετεί τα σενάρια περί χειμερινών εκλογών ο Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα, αφού επανέλαβε την πρόθεσή του να εξαντλήσει την τετραετία, παρότι δεν έχει καταλήξει στην ακριβή ημερομηνία.

*Κρατήστε και κάτι ακόμα: ο πρωθυπουργός έκανε ξεχωριστή μνεία στον πρώην υπουργό Ενέργειας επί Σαμαρά-Βενιζέλου, Γιάννη Μανιάτη, για τη δουλειά που είχε κάνει στις έρευνες υδρογονανθράκων. Δεν είναι απίθανο να του κάνει καμια πρόταση, στο πλαίσιο του κεντρώου ανοίγματος.

*Ενοχλημένος είναι ο Ανδρουλάκης από τις δηλώσεις της Καϊλή ότι στο Κατάρ δεν είναι και τόσο… τραγικά τα πράγματα, για αυτό και κράτησε σαφείς αποστάσεις. Νομίζω πως η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα είναι ξανά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ειδικά αν δεν δεχθεί να κατέβει στις εθνικές εκλογές.

*Σε μια κρίσιμη παράμετρο έχει επικεντρωθεί το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, στο πώς θα αυξήσει τη συσπείρωση του κόμματος, η οποία παραμένει χαμηλά σε αντίθεση με της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εύκολο δεν είναι γιατί η Αριστερά παραδοσιακά είναι όλο γκρίνιες και φράξιες.

*Για παράδειγμα, την ώρα που ο Τσίπρας ετοιμάζεται για την εκλογική μάχη του 2023, στελέχη πρωτοκλασάτα που έχουν διατελέσει υπουργοί (μη λέμε ονόματα…) θυμήθηκαν ότι πρέπει να δώσουν τώρα τη μάχη των ιδεών, ακόμα κι αν αυτές είναι αντιδημοφιλείς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος