FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (24/06/2022)

Ημερομηνία: 24-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Μέχρι τέλος Ιουλίου αναμένεται να έχουν κλείσει όλα τα ψηφοδέλτια στα κόμματα. Δύο ονόματα λείπουν στη ΝΔ –ένας άνδρας και μια γυναίκα- τρία στον ΣΥΡΙΖΑ (δύο γυναίκες) και τρεις στο ΠΑΣΟΚ.

*Αναθάρρησαν τα στελέχη της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας μετά το γκάλοπ της Data Rc, που τους δίνει 2,4%. Το όριο είναι 3% και σκέφτονται να τα δώσουν όλα για την αυτόνομη κάθοδο.

*Οι συνθήκες ίσως τους ευνοήσουν, διότι το κοινό τους είναι προοδευτικό και πασοκογενές, οπότε στον α’ γύρο μπορεί και να πάρουν ψήφο αν δεν υπάρχει κεντροαριστερή παράταξη με δυναμική.

*Ένα προβληματάκι που έχει να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα, είναι και η αντοχή που επιδεικνύει η παράταξη Αντίσταση Πολιτών του Βασίλη Χατζηλάμπρου, η οποία μέσα στην Πάτρα έχει πέραση στο αριστερόστροφο κοινό.       


Πολιτικολογίες

*Ο αθηναϊκός Τύπος έχει προεξοφλήσει τις εκλογές το φθινόπωρο και πλέον προσπαθεί να εντοπίσει ποια Κυριακή θα στηθεί η κάλπη. Από τις 2 Οκτωβρίου, τώρα πήγαμε στον Σεπτέμβριο, 18 ή 25, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να προκηρυχθούν οι εκλογές αυγουστιάτικα.

*Σας θυμίζω πως ο Σημίτης τις έκανες 17 Σεπτεμβρίου και ο Καραμανλής στις 16 Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει διακοπές ως τον Δεκαπενταύγουστο. Από την επόμενη πρέπει να έχουμε το νου μας.

*Ακόμα όμως έχουμε καιρό, διότι έχουμε μπροστά μας δύσκολο δίμηνο με τις πυρκαγιές και –το κυριότερο- έχουμε πολύ δύσκολη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά. Πάει κι ο Ερντογάν σε εκλογές, οπότε θέλει κι αυτός να ανεβάσει τον εαυτό του για να επανεκλεγεί.  

*Πρόταση για τετραήμερη εργασία χωρίς αλλαγές στις αμοιβές ή τις εισφορές ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να την παρουσιάσει προεκλογικά και να κερδίσει με το μέρος του τους μισθωτούς.

*Αυτό που σας έχω γράψει, το είπε χθες ο Σκέρτσος. Η κυβέρνηση δεν μειώνει τη φορολογία στα καύσιμα γιατί είναι η πιο σίγουρη πηγή εσόδων και θα έχει πρόβλημα δημοσιονομικό. Μην ξεχνάτε ότι το έλλειμμα πρέπει να μαζευτεί διότι θα ανέβει κι άλλο το επιτόκιο δανεισμού, που είναι ήδη ψηλά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος