FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (20/06/2022)

Ημερομηνία: 20-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Συντηρούν την υποψηφιότητα Σκυλακάκη στην Ηλεία τα αθηναϊκά ΜΜΕ, οπότε κι εμείς τηρούμε στάση αναμονής. Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα ξέρουμε.
*Μέχρι τέλους Ιουλίου θα είναι έτοιμο το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για «κλεισμένες» γυναίκες από τον νομό κι όχι εξ Αθηνών. Τη μία τη λένε Ζωή μάλλον.
*Επίσης «παίζει» δυνατά και ο Χρήστος Φωτόπουλος για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, διότι το ΠΑΣΟΚ έχει μπει δυνατά στην Αμαλιάδα με Μισέλ Αμπου-Χάντμπα και Νίκη Κοκκαλιάρη.
*Ποιο είναι το αποκρυπτογραφημένο μήνυμα των πασόκων προς τον Κατσιφάρα, σύμφωνα με το γκάλοπ της Data RC; Ότι τον θέλουν υποψήφιο περιφερειάρχη αλλά με χρίσμα μόνο ΠΑΣΟΚ κα να μη φέρει και τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί του. Στο δικό του το μυαλό, όμως, είναι να επαναλάβει το εγχείρημα του 2019, αν τυχόν ξανακατέβει, οπότε δύσκολα θα αποφύγει νέα ήττα.


Πολιτικολογίες

*Σε μίνι προεκλογική περίοδο έχουν μπει όλα τα κόμματα, για να είναι έτοιμα αν τυχόν ο πρωθυπουργός τις… μπουμπουνίσει τις πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Όλοι προετοιμάζονται, αφού και να μη γίνουν φέτος, θα είναι έτοιμοι για το 2023. Αυτά που λένε, ότι καίγεσαι στο ζέσταμα, είναι παρωχημένες απόψεις.
*Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως περιμένει στη γωνία τον Μητσοτάκη αν γίνουν φέτος οι εκλογές, για να του «χτυπήσει» την έλλειψη αξιοπιστίας, διότι ο πρωθυπουργός επανέλαβε πολλές φορές πως οι κάλπες θα στηθούν την άνοιξη του 2023.
*Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ποια θα είναι η αιτία που θα επικαλεστεί ο πρωθυπουργός για να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Η εκτίμηση της στήλης είναι ότι θα επικαλεστεί θέμα εξωτερικής πολιτικής, πιθανότατα σχετικό με τα ελληνοτουρκικά, και πάνω σε αυτό θα «χτίσει» την προεκλογική του εκστρατεία.
*Το επιτελείο του έχει εντοπίσει πως σε αυτόν τον τομέα υπερτερεί του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η οικονομία δεν προσφέρεται για ασφαλή αντιπαράθεση. H βενζίνη θα πάει στα τρία ευρώ, οπότε η Νέα Δημοκρατία θα παίξει το «χαρτί» της εθνικής γραμμής. Βέβαια, ο κόσμος ψηφίζει με βάση την τσέπη του, οπότε θα έχει ενδιαφέρον η προεκλογική εκστρατεία.
*Με θετικό και αιχμηρό για τη ΝΔ τρόπο σχολίασε την τοποθέτηση Βενιζέλου στο επταμελές συμβούλιο της Ευρώπης ο Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση τον πρότεινα διότι δεν έχει στελέχη και κοιτάει σε άλλους χώρους. Μη σας πω ότι τον βόλεψε τον Ανδρουλάκη αυτή η εξέλιξη, διότι του άδειασε μια θέση από το Επικρατείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος