FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (19/05/2022)

Ημερομηνία: 19-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Τέσσερις Ηλείοι κατάφεραν τελικά να εκλεγούν στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τον Διονύση Καλαματιανό, την Αννίτα Λάκκα και τη Βίκυ Βασιλοπούλου, που σας έγραψα από χθες, εξελέγη και ο Σπύρος Λαμπρινός από την Αμαλιάδα. Δεν ήταν εύκολη η προσπάθεια, γιατί το μέτρο πήγε πολύ ψηλά.
*Στην κάλπη της Αθήνας εκλέχθηκαν δύο ακόμα στελέχη με καταγωγή από την Ηλεία, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος και η Όλγα Μπαλαούρα, ενώ ηλειακής καταγωγής είναι και ο Παν-Παν Παναγιώτης Παναγιώτου, που επίσης εξελέγη.
*Πολύ καλά πήγε και ο πρώην υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Μίλτος Ζαμπάρας, ο οποίος βγήκε δεύτερος στην κάλπη της Δυτικής Ελλάδας. Οι φήμες λένε ότι θα μπει στο ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας και δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη σπάζοντας το δίδυμο Μωραΐτη-Βαρεμένου.
*Αύριο θα απαντηθεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Θ. Λιβάνιο η επίκαιρη ερώτηση του Διονύση Καλαματιανού σχετικά με τις εκτάσεις που διεκδικούν η Μονή Καλαβρύτων και το Ελληνικό Δημόσιο από τους αγρότες της ορεινής ζώνης του δήμου Πύργου.


Πολιτικολογίες

*Κοντοζυγώνει ο ανασχηματισμός από τον Μητσοτάκη με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ. Η λογική λέει ότι θα έχει προεκλογικό χαρακτήρα, οπότε μάλλον θα μπουν αρκετοί βουλευτές στο σχήμα. Οι χαμένοι θα είναι αυτοί που θα βγουν τώρα που πλησιάζουμε στις εκλογές.
*Η σύνθεση της νέας κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μαρτυρά πλήρη κυριαρχία Τσίπρα και συρρίκνωση της επιρροής της «Ομπρέλας». Αξιοσημείωτη η εκλογή του Διονύση Τεμπονέρα στη Τρίτη θέση αλλά και των πασοκογενών στην πρώτη δεκάδα. Φιλης Τσακαλώτος δεν τα πήγαν πολύ καλά.
*Και Σημίτης και Βενιζέλος θα παραστούν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο αθηναϊκός Τύπος λέει ότι ο Σημίτης θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Μπένι θα κάνει ομιλία.
*Στον Σαμαρά απάντησε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας ότι τον Σαμαρά πρέπει να τον προβληματίσει το γεγονός ότι υπάρχει κεντροδεξιό κοινό που έχει σημείο αναφοράς το Ποτάμι, αλλά κανένας δεν έχει την Πολιτική Άνοιξη και υπενθύμισε πως με το ίδιο απαξιωτικό ύφος αναφερόταν στο Ποτάμι και ο Πάνος Καμμένος.
*Το αξιοσημείωτο χθες ήταν ότι σχολίασε θετικά την ομιλία του Μητσοτάκη ο… Νίκος Παπανδρέου! Με ανάρτησή του τόνισε ότι στη μεγάλη του εικόνα ο πρωθυπουργός «πέτυχε διάνα». Έχω περιέργεια να δω αν θα πει κάτι ο Γιώργος Παπανδρέου ή αν θα του απαντήσει κάποιος από το ΠΑΣΟΚ, διότι σύντομα θα είναι ευρωβουλευτής του κόμματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος