FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (16/12/2022)

Ημερομηνία: 16-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Η ανάπλαση των δρόμων πέριξ της Αγίας Κυριακής είναι το επόμενο έργο που δημοπρατεί ο δήμος Πύργου, ύψους 788.000 ευρώ. Αν ταυτόχρονα βρεθεί μια λύση για το παρκάρισμα, η συγκεκριμένη παρέμβαση θα αναβαθμίσει αισθητικά το κέντρο και θα αλλάξει την όψη του.

*Μαθαίνω ότι υπάρχει έντονο παρασκήνιο στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου, αφού κάποιοι το πάνε αποκλειστικά με κομματικούς όρους.

*Μετά την προχθεσινή τηλεδιάσκεψη, είμαστε σίγουροι ότι θα προχωρήσει η συνεργασία με τη ΔιαΝΕΟσις; Μην παρεξηγηθώ, εγώ θέλω να ευοδωθεί το εγχείρημα, αλλά κρατάω μικρό καλάθι.

*Kάτι δε μου κάθεται καλά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά δεν μπορώ να βρω ποιο πρόσωπο περισσεύει. Ας περιμένουμε λίγο να έρθει η Πρωτοχρονιά, να μάθουμε και αν τελικά χάνεται η έδρα.


Πολιτικολογίες

*Επειδή γνωρίζετε πως η στήλη λατρεύει τις δημοσκοπήσεις, ας αναλύσουμε αυτήν της MRB. Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 5,4% και με το ΠΑΣΟΚ στο 11,3%. Κασιδιάρης και Βαρουφάκης λίγο κάτω από όριο του 3%, οπότε η είσοδός τους στη Βουλή θα είναι υπόθεση λίγων ψήφων.

*Το ενδιαφέρον είναι ότι στο ερώτημα «ποιο κόμμα σας ενοχλεί να κερδίσει, η ΝΔ παίρνει 41% και ο ΣΥΡΙΖΑ 38%. Για πρώτη φορά δηλαδή οι πολίτες λένε ότι τους πειράζει να νικήσει η ΝΔ, ασχέτως αν προκύπτει αντίφαση με την πρόθεση ψήφου.

*Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως η διαφορά είναι μικρότερη διότι δεν ανιχνεύεται η νεολαία και υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι που θα επιλέξουν τελευταία στιγμή, ανάλογα με το ρεύμα που θα έχει διαμορφωθεί.

*Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, έχει επιλέξει αντι-δεξιά στρατηγική, η οποία έχει μεγάλο ρίσκο. Θέλε να προσεγγίσει ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κινδυνεύει να του φύγουν οι κεντρώοι προς τη ΝΔ. Ριψοκίνδυνη τακτική αλλά έχει εξήγηση.

*Ο Ανδρουλάκης ξέρει ότι ακόμα κι αν η ΝΔ πάρει αυτοδυναμία, αφενός θα είναι με 152-3 βουλευτές και αφετέρου η δεύτερη θητεία μιας κυβέρνησης πάντα είναι χειρότερη από την πρώτη. Επομένως θέλει να αποφύγει τη συγκυβέρνηση και να δει στις μεθεπόμενες τι θα πράξει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος