FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (11/10/2022)

Ημερομηνία: 11-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Από δω το φέρανε, από κει το ξαναφέρανε, μάλλον στον Σπύρο Πολίτη φαίνεται ότι ξανακαταλήγει το υπουργείο Υγείας για το πόστο του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. Το πότε μη με ρωτάτε, γιατί δεν νοιάζεται και πολύ η Γκάγκα για την Ηλεία.

*Σε κεντρικό καφέ του Πύργου τα έλεγαν χθες το μεσημέρι ο Γιώργος Γεωργιόπουλος με τον Γιάννη Αλεξανδρόπουλου. Τι λέγανε δεν ξέρω, γιατί μόλις πλησίασα σταμάτησαν τη συζήτηση. Μετά ο δήμαρχος κάθισε και τα είπε με τον Τζίμη Οικονομίδη και τον Παύλο Αθανασόπουλο.

*Για ποιον υποψήφιο δήμαρχο Ήλιδας λένε αρκετοί ότι επιτυχία για αυτόν θα είναι η κατάθεση συνδυασμού στο Πρωτοδικείο, στοιχηματίζοντας ότι στο τέλος θα αποστρατευτεί;

*Για ποιον λένε στην Αμαλιάδα ότι εκεί που ήταν σκληρός επικριτής του Παπαδάκου, τώρα είναι κοντά στο να συνεργαστεί μαζί του; Πώς αλλάζουν οι καιροί τελικά…


Πολιτικολογίες

*Έλιωσαν οι πάγοι χθες ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Σαμαρά στα εγκαίνια του μετρό στον Πειραιά, αφού κάθισαν δίπλα δίπλα και είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση. Ο Μεσσήνιος πάντως δεν ήταν πολύ κεφάτος, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό. Δίπλα τους ήταν ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος. Ο έτερος Καραμανλής θα αργήσει να ξανακαθίσει δίπλα του.

*Στον ΣΥΡΙΖΑ ο φάκελος της αυτοδιοίκησης άνοιξε, παρά τους όποιους αστερίσκους. Στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα διότι κυριαρχούν στις περιφέρειας. Μόνο στο ΠΑΣΟΚ καθυστερεί η συζήτηση, κάτι που δεν θα τους βγει σε καλό, διότι περνάει ο καιρός.

*Δεν αποκλείεται Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης να είναι υποψήφιοι στους ίδιους νομούς στις επόμενες εκλογές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι σε Κρήτη Θράκη και κάπου στην Αττική, ενώ ο πρωθυπουργός εσχάτως σκέφτεται κι αυτός τη Θράκη, εκτός από την «κλειδωμένη» Κρήτη.

*Το να χάσει η Ηλεία μία έδρα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα συμβεί στην Αιτωλοακαρνανία, αν ισχύσουν οι φήμες περί απώλειας δύο εδρών. Εκεί να δείτε ανακατατάξεις, γιατί κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια την κατανομή των εδρών.

*Ξέρετε γιατί ο Ανδρουλάκης θέλει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή; Διότι στη δεύτερη κάλπη, τουλάχιστον το ένα τρίτο των βουλευτών δεν θα επανεκλεγούν και θα έχουν μειωμένο κίνητρο να ξανακάνουν προεκλογικό αγώνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος