FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (10/03/2022)

Ημερομηνία: 10-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Να τα βάλουμε λίγο σε σειρά με όση αμεροληψία και αντικειμενικότητα μπορούμε: Αντωνακόπουλος και Μικελόπουλος έχουν ταυτόσημη άποψη για την ανάκληση της παραχώρησης του θεάτρου «Απόλλων» και την υπερασπίστηκαν αμφότεροι δημοσίως σθεναρά, επωμιζόμενοι το ανάλογο πολιτικό κόστος από τις επιθέσεις που δέχθηκαν. Ο δεύτερος επέλεξε –και δικαίωμά του φυσικά- να παραιτηθεί μετά την ανάρτηση της γνωστής πια φωτογραφίας στα social media.
*Επ΄ αυτού, κύκλοι του δημάρχου ανέφεραν πως είναι άλλο πράγμα η επιλογή ενός προσώπου για συνεργασία και άλλο πράγμα η ουδέτερη κοινωνική συνύπαρξη που αποτυπώθηκε σε φωτογραφικό στιγμιότυπο.
*Πάντως, αυτοί που έβριζαν τον Μικελόπουλο για την απόφαση ανάκλησης της παραχώρησης του θεάτρου, χθες τον αποθέωναν επειδή παραιτήθηκε, παρότι ο ίδιος δεν άλλαξε άποψη για την απόφασή του. Δηλαδή παραμένει «σκοταδιστής που φιμώνει» αλλά το αφήνουμε στην μπάντα επειδή έφυγε, άρα αλλού είναι η ουσία.
*Ο δήμαρχος, πάντως, έγραψε σε ανάρτησή του ότι έχουμε «διαγωνισμό άξεστων, συκοφαντών, εκβιαστών… τιποτάδων», κοινοποιώντας και το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ με τίτλο «To metoo στον Πύργο».
*Αποφασισμένη να διεκδικήσει τον δήμο Ήλιδας είναι η Κλεονίκη Γκουβίτσα, σύμφωνα με όσα είπε χθες το πρωί σε «πηγαδάκι» πέριξ των δικαστηρίων Πύργου.


Πολιτικολογίες

*Προβάδισμα 12 μονάδων στη ΝΔ δίνει νέο γκάλοπ της Interview έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 33,5 έναντι 21,8%. Το ΚΙΝΑΛ είναι αρκετά ψηλά, στο 16%, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,1%, η Ελληνική Λύση στο 4,9% και το ΜέΡα 25 στο 3,2%. Από τα κόμματα που σήμερα βρίσκονται εκτός βουλής Η Δημιουργία βρίσκεται στο 2%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 7,4%.
*Δεν είναι και τόσο μεγάλη η αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας. Μόλις κατά πέντε μειώνονται καθημερινά, κυρίως διότι ακόμα πεθαίνουν αρκετοί. Πραγματική ανάσα θα πάρουν τα νοσοκομεία μόλις πέσουν κάτω από 200 οι διασωληνωμένοι, το οποίο κατά το Πάσχα θα γίνει – κι αυτό παίζεται.
*Δεν αποκλείεται να καταθέσει πρόταση νόμου για τη μείωση της φορολογίας το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι είναι άποψη που έχει διατυπώσει εδώ και καιρό σε άρθρο του ο πρώην ΥΠΟΙΚ Νίκος Χριστοδουλάκης, νυν σύμβουλος του Ανδρουλάκη.
*Τώρα που έκλεισε θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Χρυσοχοΐδης, θα σας βάλω ένα κουίζ: Με ποιον από τους έξι υποψηφίους προέδρους του ΚΙΝΑΛ είχε τις περισσότερες πιθανότητες επιστροφής στις ρίζες του ο πρώην υπουργός;
*Ο Βελόπουλος εξέφρασε προ ημερών τον θαυμασμό του για τον Πούτιν, ο Μητσοτάκης το στηλίτευσε τόσο καθαρά, που πλέον έχει καταστεί σαφέστατο ότι δεν υπάρχει επικοινωνία άρα ούτε και σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος