FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (02/12/2022)

Ημερομηνία: 02-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Έξυπνο το όνομα του συνδυασμού του Μπέλτσου, αλλά για να είμαι ειλικρινής, περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό από ένα απλό Δελτίο Τύπου, κάτι πιο σύγχρονο, πιο ψηφιακό και πιο αντισυμβατικό, όχι συνηθισμένο.

*Αναβλήθηκε η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, με Όλγα Γεροβασίλη και Νίκο Παππά, και θα επαναπρογραμματιστεί σε νέα ημερομηνία εντός Δεκεμβρίου.

*Αναβλήθηκε εκ νέου η εκδίκαση της υπόθεσης των Θιβετιανών ακτιβιστών, αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων για κατ΄εξαίρεση προτεραιότητα. Θα περιμένω να δω τον αριθμό που θα έχει στο επόμενο έκθεμα προτού σας γράψω με σιγουριά για αυτό που πιστεύω ότι συμβαίνει.

*Διευρυμένη η πολιτική παρέα χθες στο κέντρο του Πύργου, με Θύμιο Κοτζιά, Γιώργο Ανδριόλα, Ανδρέα Σκαρτσιάρη, Νίκο Λαϊνόπουλο και Γιάννη Ιωάννου. Θέματα συζήτησης, μεταξύ άλλων, οι δήμοι Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας, αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!


Πολιτικολογίες

*Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η ομιλία του Σαμαρά στα εγκαίνια του ομώνυμου ιδρύματός του στις 7 Δεκεμβρίου. Παρών θα είναι και ο Μητσοτάκης, παρών θα είναι ο Καραμανλής, ενώ προ ημερών ξανάφαγαν μαζί οι δύο πρώην πρωθυπουργοί.

*Τι θα πει ο Μεσσήνιος δεν ξέρουμε, γιατί κι αυτός ισορροπεί προς το παρόν με επιτυχία ανάμεσα στους δύο. Στα εγκαίνια όμως, πόσο ισορροπημένη θα είναι η ομιλία του, ώστε να τους ευχαριστήσει και τους δύο; Σας θυμίζω πως δεν έχει πει κουβέντα για τις υποκλοπές.

*Στο ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για το αν πρέπει ο Ανδρουλάκης να ζητήσει ελάχιστο εκλογικό ποσοστό για να μπει σε συγκυβέρνηση. Μία από τις προτάσεις που έχει δεχθεί, είναι να βάλει τον πήχη στο 15%, ειδάλλως θα μείνει στην αντιπολίτευση.

*Μία από τις εισηγήσεις προς τον Μητσοτάκη αξιολογεί ως καλύτερη περίοδο για εκλογές το καλοκαίρι, με το σκεπτικό ότι οι νεολαίοι –που γενικώς δεν ψηφίζουν ΝΔ- θα έχουν φύγει για δουλειά στα νησιά, επομένως δεν θα πάνε στην κάλπη.

*O ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει ψηλά το θέμα της Υγείας και εντάσσει στη ρητορική του αναφορές στον Γεννηματά, τον Αυγερινό και τη δεκαετία του ’80. Ο στόχος είναι σαφής, η προσέλκυση κι άλλων πασοκογενών ψηφοφόρων με το σκεπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2022 είναι ό,τι πιο κοντινό στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος