FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (02/03/2022)

Ημερομηνία: 02-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Ότι ο Διονύσης Μπέλτσος ετοιμάζει ψηφοδέλτιο για τον δήμο Πύργου, σας το έχω ξαναγράψει. Ότι βασικός υποστηρικτής του στο εγχείρημα είναι ο πρώην περ/κός σύμβουλος και εκ των βασικών στελεχών της παράταξης Καράμπελα στον Πύργο, Δημήτρης Βάλαρης, δεν σας το είχα γράψει μέχρι τώρα.
*Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσει σύσσωμη η παράταξη Καράμπελα στον κυοφορούμενο συνδυασμό, αφού ένας εξ αυτών ίσως επιλέξει να ενταχθεί σε άλλο συνδυασμό κεντροαριστερής απόχρωσης. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η συγκεκριμένη παράταξη έχει παραμείνει συμπαγής, χωρίς αποσχίσεις ή προσθήκες.
*Μη νομίζετε πάντως ότι ο δήμαρχος δεν παρακολουθεί κάθε κίνηση στην πολιτική σκακιέρα του Πύργου. Οι πληροφορίες μου λένε ότι έχει καταστρώσει νέα πολιτική στρατηγική για το επόμενο διάστημα και την οποία ήδη ξεκίνησε να εφαρμόζει χωρίς τυμπανοκρουσίες.
*Ποιον εννοεί ως «πολιτικό παπατζή που έκανε σύλλογο και τον βάφτισε κατάθεση συνδυασμού» με την ανάρτησή του ο Κων/νος Δανίδης; Μάλλον κάποιον από Αμαλιάδα, που έχει αναπτύξει φιλοδοξίες.
*Συζητάνε ξανασυζητάνε τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την περιφέρεια και όλο στον Κατσιφάρα καταλήγουν. Τα πιάσαμε τα λεφτά μας.

Πολιτικολογίες

*Είναι σαφές ότι ο Μητσοτάκης έχει επιλέξει να απαντά στον Ανδρουλάκη και τον Κατρίνη με ιστορικές αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και όσα έλεγε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν αντιπολίτευση τη δεκαετία του ’70. Για αυτό και καταφεύγει συχνά στην πολιτική κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον οποίο μέχρι τώρα δεν πολυμνημόνευε, σε αντίθεση με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
*Χθες ο Τσίπρας υπενθύμισε το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», για να πάρει απάντηση από τον Κατρίνη ότι είναι σύνθημα του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ. Ο Μητσοτάκης προτίμησε να οχυρωθεί πίσω από το «η Ελλάδα ανήκει στη Δύση».
*Η διαρκής επίκληση του ΚΙΝΑΛ στον Ανδρέα Παπανδρέου έχει εξήγηση και σχετίζεται με τη δεξαμενή ψήφων του λεγόμενου «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ», η οποία είναι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν ενθουσιάζεται με την αμήχανη στάση που τηρεί με τα «παρών» στις αμυντικές συμφωνίες.
*Κατανοώ τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ στο συγκεκριμένο θέμα, όμως έτσι έχουν αφήσει αναξιοποίητη την πολιτική κληρονομιά στην εξωτερική πολιτική της περιόδου Σημίτη, η οποία ήταν και η πλέον αποτελεσματική, αφού οδήγησε την Ελλάδα στην ΟΝΕ και την Κύπρο στην ΕΕ, χωρίς μάλιστα την υποχρέωση να επιλυθεί το Κυπριακό.
*Ο Βαρουφάκης βλέπει ότι η είσοδος εκ νέου στη Βουλή δυσκολεύει και αποφάσισε να απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας και συντονισμού των αντιπολεμικών δράσεων προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Αμ δεν το βλέπω. Ο καθένας θα πορευτεί μόνος του όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, τις οποίες τις βλέπω για το 2023. Θα σας την αναλύσω αύριο αυτήν την εκτίμηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος