FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (01/12/2022)

Ημερομηνία: 01-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Σε ήρεμο κλίμα διεξήχθη (η πρώτη ώρα τουλάχιστον) η χθεσινή συνεδρίαση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου Πύργου, αφού τα θέματα της Υγείας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν προσφέρονται για στείρες αντιπαραθέσεις.

*Ο δήμαρχος προειδοποίησε για ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις στο νοσοκομείο αν οι Πατρινοί γιατροί αρνηθούν το «εντέλλεσθε», ενώ οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζήτησαν δυναμικές κινητοποιήσεις δίχως περαιτέρω χρονοτριβή.

*Εναλλακτική πρόταση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση κατέθεσε ο Νικολούτσος, προτείνοντας να αξιοποιηθούν οι διατάξεις της νομοθεσίας περί ιδιωτικής εκπαίδευσης.

*Συγκράτησα και την τοποθέτηση του Μιχαλακόπουλου για τα ΑΕΙ, ο οποίος συσχέτισε τις εξελίξεις με το παρασκήνιο των εκλογών στο Παν/μιο Πατρών.


Πολιτικολογίες

*Όποιος σας λέει ότι ξέρει πότε θα γίνουν εκλογές, σας λέει ψέματα. Κανένας δεν γνωρίζει, αν και ο ίδιος ο Μητσοτάκης το άφησε να εννοηθεί. Δύσκολο το βλέπω πάντως για χειμώνα. Αν έκανα μια πρόβλεψη, θα διάλεγα Απρίλιο-Μάιο με έναν αστερίσκο για πρώτη κάλπη τον Μάρτιο.

*Τα ψηφοδέλτια πάντως προχωράνε. Ο Μητσοτάκης ως το τέλος του έτους θέλει να ξέρει επίσης αν τελικά ο Κώστας Καραμανλής θα είναι εκ νέου υποψήφιος ή θα μείνει εκτός. Εγώ θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι 51-49 να αποσυρθεί και να μην είναι στην επόμενη Βουλή.

*Ο Σαμαράς θα σίγουρα στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας, αλλά κάποιες πηγές μού άφησαν να εννοηθεί πως δεν θα είναι το ίδιο «ζεστός» με το 2019 στην προεκλογική εκστρατεία. Γενικά ο Μητσοτάκης θα πάει μόνος του, διότι η «βαθιά» ΝΔ (πώς λέμε «βαθύ» ΠΑΣΟΚ») δεν δείχνει ιδιαίτερο ζήλο για εκλογική μάχη.

*Στον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για την «παλιά φρουρά» έχει ατονήσει, αφού ο Τσίπρας κρατά κλειστά τα χαρτιά του και περιμένει να δει ποιοι θα αποχωρήσουν οικειοθελώς από την πρώτη γραμμή. Το σίγουρο είναι πως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό.

*Ο Ανδρουλάκης έχει ενημερώσει τον Σπυρόπουλο για ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων ως το τέλος του έτους και ο ίδιος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για το Επικρατείας και για κάνα δυο άλλες «ευαίσθητες» περιφέρειες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος