FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (19/08/2022)

Ημερομηνία: 19-08-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Πέρυσι η Γκάγκα μας ειρωνευόταν λέγοντας ότι ο Πύργος δεν είναι Καστελόριζο για να χαρακτηριστεί «άγονη περιοχή». Μάλλον εννοούσε ότι δεν αρχίζει από Κ, ειδάλλως δεν εξηγείται ο φημολογούμενος χαρακτηρισμός της Κυπαρισσίας ως άγονης, ενώ είναι ήδη και η Καλαμάτα.

*Δεν πρέπει να μας έχει ρίξει τόσο δούλεμα άλλος υπουργός όσο η Γκάγκα. Στις αρχές του έτους μάς είπε ότι ένα νοσοκομείο θα έχει η Ηλεία και κάποιες αοριστίες για κίνητρα στους γιατρούς

*Πέρασε ο καιρός, γιατρός δεν ήρθε, κίνητρα δεν είδαμε, ξανάρθε η Γκάγκα να μας πει ότι θα την κρατήσουμε και την Αμαλιάδα και ότι ο Χριστόπουλος δεν ήταν καλός τελικά. Η ουσία είναι μηδέν εις το πηλίκον.

*Όσοι ασχολήθηκαν με το να φύγει ο Χριστόπουλος, ας κάνουν τον ίδιο αγώνα για να χαρακτηριστεί και η Ηλεία «άγονη», εκτός αν θεωρούν ότι ο αγώνας δικαιώθηκε και τα λύσαμε όλα τα προβλήματα.

*Ικανοποίηση επικρατεί στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς η συναυλία του Αργυρού οδευεί ολοταχώς για sold out, αν δεν έχει ήδη γίνει δηλαδή.

Πολιτικολογίες

*Είναι εμφανής η πρόθεση της Κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης και να επικεντρωθεί στην οικονομία και στο τι θα μοιράσει στη ΔΕΘ, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αστειεύεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ρομπέρτα Μετσόλα ήταν σκληρή και κατηγορηματική στις δηλώσεις της.

*Στον ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα είναι καλό, διότι θεωρούν πως οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές από φθινόπωρο. Ο Τσίπρας ζήτησε ενημέρωση για το αν παρακολουθούνται άλλοι πολιτικοί ή δημοσιογράφοι και πλέον περιμένει την κυβέρνηση να πέσει σαν… ώριμο φρούτο.

*Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στέκονται στο ότι πλέον δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη κι ότι αναπόφευκτα κάποια στιγμή το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσουν σοβαρά, παρότι το μεταξύ τους κλίμα δεν είναι καλό.

*Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν πλέον οι λεγόμενοι «πασοκονουδου». Το στιλ «είμαι ΠΑΣΟΚ και στηρίζω Μητσοτάκη» τελείωσε πλέον. Ή από δω ή από κεί. Ο Βενιζέλος διάλεξε πλευρά και στηρίζει Ανδρουλάκη. Το ίδιο –αν και πιο διακριτικά- η Διαμαντοπούλου και ο Μανιάτης. Μόνο ο Φλωρίδης φαίνεται να μην είναι στην ίδια γραμμή.

*Βούιξε ο τόπος χθες ότι ο Μητσοτάκης θα βγάλει τον Τζαβάρα και την Κεφαλογιάννη από την Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής. Καλό το ράδιο αρβύλα, αλλά μια τέτοια κίνηση θα ήταν ομολογία φόβου και αδυναμίας, οπότε δεν νομίζω πως θα το επιχειρήσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος