FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές

Ημερομηνία: 08-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια


*Η απόφαση του Μητσοτάκη για ενιαία εκλογική περιφέρεια στις ευρωεκλογές αλλάζει και τα δεδομένα όσον αφορά τις υποψηφιότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο Ηλείος οικονομολόγος Χρήστος Σούλης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που δεν επιτρέπουν πανελλαδική περιοδεία.

*Kρούση σε γνωστό στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων στην Ηλεία φέρεται να έχει κάνει ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος σχεδιάζει το δικό του κόμμα αλλά δεν αποκλείεται να συνεργαστεί και με τη Νέα Αριστερά.

*Κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις για τον ΦΟΔΣΑ Ηλείας έχουν γίνει, αλλά οι περισσότεροι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Έχει σημασία, πάντως, ποιοι θα εκλεγούν από την αντιπολίτευση στους πέντε του δήμου Πύργου και στους τέσσερις του δήμου Ήλιδας.

*Η κυβέρνηση θέλει μία ΔΕΥΑ ανά περιφέρεια, ούτε καν ανά περιφερειακή ενότητα, οπότε έχει σημασία να δούμε πώς θα κατανεμηθούν οι αρμοδιότητες και κυρίως τι θα γίνει με τα χρέη.

*Το 2019, ο Πύργος κέρδισε από την Περιφέρεια το ντέρμπι της προεδρίας του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Ερυμάνθου. Τώρα που οι οφειλές είναι κοντά στα 3 εκατ. ευρώ, προβλέπω ντέρμπι για το ποιος… δεν θα πάρει την προεδρία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot