FOLLOW US: facebook twitter

Πρόγραμμα για τον Αθλητισμό και την Εκπαίδευση στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 22-05-2024 | Συντάκτης:

Συνεργασία της ΔΟΑ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Παν/μιο Πατρών

Για τέσσερις ημέρες φέτος το καλοκαίρι, από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου, μια ετερόκλητη ομάδα φοιτητών, φοιτητριών και εκπαιδευτικών θα ταξιδέψει στην Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου και θα εξετάσει αφενός τον ρόλο του αθλητισμού στη διαμόρφωση των αρχαίων μοντέλων γνώσης και αφετέρου τον τρόπο με τον οποίο το αρχαίο σύμπλεγμα άθλησης-γνώσης, γνωστό ως «παιδεία», διαμόρφωσε τη λειτουργία των σύγχρονων πανεπιστημίων και τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε βασικά ζητήματα και θεματικές που θα παρουσιάσει η διδακτική ομάδα μέσα από εισηγήσεις και μικρότερες ομάδες εργασίας, αποκτώντας μία εμπειρία βιωματικής μάθησης, διαλόγου και ανάπτυξης επιχειρηματολογίας. Επιπλέον, θα προσφερθούν επιτόπιες εισηγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, επιδιώκοντας τη ζωτική σύνδεση με το υλικό παρελθόν για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Το φετινό πρόγραμμα για τον «Αθλητισμό και την Εκπαίδευση» διοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, τη ΔΟΑ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Stark Center for Physical Culture and Sport at the University of Texas at Austin και με την υποστήριξη της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ.

Είναι εγχείρημα που διαδέχεται το μακρόχρονο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Αθλητισμός, Κοινωνία και Πολιτισμός» το οποίο υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard στην Ουάσιγκτον DC και στην Ελλάδα και τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία μεταξύ των ετών 2012-2023. Στη δραστηριότητα αυτή θα συμμετάσχουν μέσω αιτήσεων έως τριάντα πέντε (35) φοιτητές/τριες που είναι στο τρίτο ή σε μεγαλύτερο έτος σπουδών προπτυχιακού επιπέδου, καθώς και σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο από κάθε τμήμα των ελληνικών Πανεπιστημίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot