FOLLOW US: facebook twitter

Πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Πύργο – Με λαμπρότητα η επέτειος του «ΟΧΙ»

Ημερομηνία: 23-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με λαμπρότητα θα εορταστεί και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ηλεία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και ειδικές εκδηλώσεις στα σχολεία του Νομού καθώς και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων.

Ανήμερα του εορτασμού, Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας εντός του Ιερού Ναού από τον Πρόεδρο παραρτήματος ένωσης αποστράτων αξιωματικών Στρατού Ταξίαρχο εν αποστρατεία κ. Γεώργιο Σταματόπουλο.

Στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων ηρώων και πεσόντων κατά την εποποιία του 1940 και μετά ο Δήμαρχος Πύργου θα παραθέσει δεξίωση στο Λάτσειο προς τις αρχές.

Στις 11.30 το πρωί, θα ακολουθήσει στην οδό Μανωλοπούλου η παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, Ε.Ε.Σ., Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, Λαογραφικών Ομίλων, Συλλόγων, Σωματείων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι ενόψει του εορτασμού, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, ο Δήμος Πύργου, η Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας και το Τσέχικο Κέντρο Πολιτισμού Αθηνών, θα γιορτάσουν την απελευθέρωση των δυο κρατών από την Γερμανική κατοχή, με συναυλία «Τσεχοσλοβακία 1918» με την συμμετοχή του Τσέχικου μουσικού τζαζ τρίο της Petra Ernyei, στο Δημοτικό Θέατρο Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος