FOLLOW US: facebook twitter

Πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστήριξης εκπαιδευτικών και ειδικού επιστημονικού προσωπικού των σχολικών μονάδων από τις “Παρεμβάσεις”

Ημερομηνία: 14-10-2024 | Συντάκτης:

Πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστήριξης εκπαιδευτικών και ειδικού επιστημονικού προσωπικού των σχολικών μονάδων στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ΠΕ Ηλείας «Παρεμβάσεις», εγκεκριμένος φορέας υλοποίησης προγραμμάτων στη σχολική κοινότητα που λειτουργεί υπό την εποπτεία του ΟΚΑΝΑ, λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα μεγαλύτερης ανάπτυξης των προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων και ψυχοκοινωνικής υγείας μέσα στο σχολείο που θα στηρίζονται στις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την αποτελεσματικότητά τους και τα οποία θα στοχεύουν στην ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών, σχεδιάζει σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστήριξης εκπαιδευτικών και Ειδικού επιστημονικού προσωπικού για την υλοποίηση προγραμμάτων προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην τάξη». Αφορά στην εκπαίδευση και υποστήριξη εκπαιδευτικών και Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού που ενδιαφέρονται να εμπλακούν ενεργά στην πρόληψη και στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας με υλοποίηση από τους ίδιους προγραμμάτων σε μαθητές στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, των σχεδίων δράσης, των σχολικών δραστηριοτήτων.

Οι φάσεις ανάπτυξης του προγράμματος είναι:

1.Εκπαίδευση:

α) Ευαισθητοποίηση σε θέματα προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στο σχολείο και εξοικείωση με τους στόχους των προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

β) Εκπαίδευση στις βασικές αρχές και στη μεθοδολογία των προγραμμάτων πρόληψης

γ) Εκπαίδευση και εξοικείωση στην εφαρμογή προγραμμάτων βάσει εγκεκριμένων υλικών πρόληψης ανάλογα με το πρόγραμμα που υλοποιούν.

2. Υποστήριξη κατά την υλοποίηση του προγράμματος στο σχολείο:

α) ευαισθητοποίηση και εμβάθυνση σε ειδικότερα θέματα που αφορούν στο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υγείας που υλοποιούν στο σχολείο

β) υλοποίηση ενός βιωματικού εργαστηρίου στους μαθητές από τα στελέχη του Κέντρου.

Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και δια ζώσης με σεμινάρια στον Πύργο και στην Αμαλιάδα. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή του εκπαιδευτικού ή ΕΕΠ στο πρόγραμμα είναι η υλοποίηση προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στους μαθητές της τάξης. Αφορά και εκπαιδευτικούς που έχουν αιτηθεί συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ή συμμετέχουν σε Θεματικά δίκτυα .

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί ή ΕΕΠ μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο keprilia@otenet.gr έως 18/10/2024. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2622029710.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot