FOLLOW US: facebook twitter

Προετοιμασία γάμου: Βήμα προς βήμα για την μεγάλη ημέρα

Ημερομηνία: 06-06-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Αν  τελικά παρά τις δυσκολίες του κορονοϊού, αποφασίσατε να παντρευτείτε όπως είχατα προγραμματίσει, πιθανότατα βρίσκεστε μπροστά σε ένα βουνό προετοιμασιών και εξόδων που δείχνουν να μην έχουν τέλος. Ο οδηγός που ακολουθεί υπόσχεται να οργανώσει τον χρόνο και τα χρήματά σας.

Οργάνωση γάμου ή αγώνας δρόμου;

Βήμα 1ο Απαραίτητο, πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε από κοινού, η νύφη και ο γαμπρός, το budget που έχετε την δυνατότητα να διαθέσετε και να συμφωνήσετε πως θα το τηρήσετε… οπωσδήποτε.

βήμα 2ο Αμέσως μετά πρέπει να φροντίσετε για διαθέσιμη εκκλησία και χώρο εκδήλωσης, και να ετοιμάσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την άδεια γάμου, για τα οποία θα σας ενημερώσει η εκκλησία ή το δημαρχείο.

Βήμα 3ο: Ο τόπος της εκδήλωσης

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι το πού θέλετε να γίνει η εκδήλωση μετά το μυστήριο του γάμου –γιατί, κακά τα ψέματα, όλη η ουσία στο… after party βρίσκεται! Μμε δεδομενες τις νεες αλλαγές, θα πρέπει να έχετε αποφασίσει πόσα άτομα περίπου θα είστε, μαζί με τους καλεσμένους σας, να δείτε το χώρο της εκδήλωσης, να μάθετε πώς θα στηθούν τα τραπέζια και να ελέγξετε αν θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί όροι, να κανονίσετε το μενού και να δοκιμάετε τις επολογές που έχετε, φροντίστε για ποτά, μουσική, διακόσμηση και βεβαίως το κόστος της παροχής υπηρεσιών από τις υποψήφιες επιχειρήσεις.

Βήμα 4ο: Το νυφικό

Η πείρα όσων γυναικών έχουν ήδη παντρευτεί λέει:
1. Όπως κι αν είχατε ονειρευτεί, όταν ήσασταν μικρό κορίτσι, το νυφικό σας, κατά 99% αυτό που τελικά θα φορέσετε δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση.
2. Το νυφικό που τελικά θα επιλέξεις «σου κάθεται» με την πρώτη, όσα άλλα κι αν δοκιμάσεις, όσα καταστήματα κι αν επισκεφτείς. Μην κουράζεσαι, λοιπόν, για να βρεις το «τέλειο», όσο κι αν αυτό  που σου “έκατσε” απέχει από ό,τι φανταζόσουν.
3. Για την πρόβα του νυφικού πάρε μαζί σου ένα μόνο άτομο του οποίου το γούστο εμπιστεύεσαι απόλυτα και όχι όλο σου το σόι γιατί θα τρελάνουν και εσένα και τις πωλήτριες. Όταν πλέον θα έχεις καταλήξει και θα πας για τις επόμενες πρόβες, πάρε μαζί σου όλο σου το σόι.

Σχετικά με το κόστος, στην ελληνική αγορά υπάρχουν νυφικά από 100 ευρώ έως 10.000 ευρώ -ή περισσότερα, ανάλογα με το πόσα είναι διατεθειμένος να ξοδέψει κανείς.

Στο ίδιο κατάστημα θα βρείτε και το φόρεμα που θα φορέσουν τα παρανυφάκια σας –αν σκοπεύετε να έχετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις το φόρεμα αυτό -ή τα φορέματα- δεν χρεώνονται επιπλέον.

Όταν πλέον θα έχετε καταλήξει με το νυφικό θα πρέπει να ασχοληθείτε και με τα παπούτσια που θα φορέσετε εκείνη την ημέρα. Πιστέψτε μας, η αναζήτηση του σωστού παπουτσιού για νυφικό είναι πιο δύσκολη και από την αναζήτηση του ίδιου του νυφικού. Προσέξτε αυτά που θα πάρετε να είναι αρκετά αναπαυτικά για να αντέξετε να «βγάλετε» με αυτά όλη την νύχτα και προτιμήστε κάποια που να μην έχουν πολύ ψηλό τακούνι. Η πείρα λέει, καλού κακού, εκείνη την ημέρα να έχετε και ένα ακόμα ζευγάρι φλατ παπούτσια μαζί σας –π.χ. χρυσές μπαλαρίνες ή κάποια λευκά πέδιλα.

Βήμα 5ο: Τα προσκλητήρια

Δύο μήνες πριν τον γάμο καλό είναι να ασχοληθείτε με τα προσκλητήρια, τα οποία θέλουν τουλάχιστον δύο -συχνά τρεις- εβδομάδες για να ετοιμαστούν, ενώ καλό είναι να μοιραστούν έναν μήνα πριν το γεγονός. Ζητήστε να σας τυπώσουν τουλάχιστον δέκα επιπλέον τεμάχια, σε περίπτωση που κάποια χαλάσουν, δεν γραφτούν σωστά ή που προκύψει κάποιος επιπλέον καλεσμένος.

Βήμα 6ο: Η διακόσμηση

Την διακόσμηση του γάμου σας με λουλούδια ή με ό,τι άλλο μπορεί να θέλετε προσφέρονται να αναλάβουν κάποια μεγάλα ανθοπωλεία ή ιδιώτες διακοσμητές που συνεργάζονται με ανθοπωλεία ή φυτώρια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η επιλογή είναι δική σας. Τα άτομα αυτά, πέρα από την διακόσμηση της εκκλησίας και του χώρου της εκδήλωσης, μπορούν ακόμα να αναλάβουν τις λαμπάδες του γάμου, τη νυφική ανθοδέσμη, τον στολισμό του αυτοκινήτου και τα ανθάκια που θα φορούν στο πέτο ο γαμπρός και ο κουμπάρος.

Βήμα 7ο: Οι μπομπονιέρες

Μπορείτε να τις παραγγείλετε από εκεί όπου θα πάρετε το νυφικό σας, τα προσκλητήριά σας, από τον διακοσμητή σας ή από οπουδήποτε αλλού. Αυτονόητα θα πάρετε περισσότερες από τον αριθμό των καλεσμένων σας, είτε γιατί πολλοί θα πάρουν περισσότερες από μία είτε για να μοιράσετε σε γνωστούς και συναδέλφους που δεν ήρθαν στον γάμο. Διευκρινίστε πού θα είναι τοποθετημένες οι μπομπονιέρες κατά την μεταφορά τους ή κατά την εμφάνισή τους στην εκκλησία ή το τραπέζι και συνεννοηθείτε και με την εκκλησία για να υπάρχει ένα τραπέζι όπου θα τοποθετηθούν εκείνη την ημέρα. Ακόμα, συνεννοηθείτε με φίλους ή συγγενείς για το ποιος θα μοιράζει τις μπομπονιέρες.

Βήμα 8ο: Τα στέφανα

Θα τα πάρετε από εκεί όπου θα πάρετε το νυφικό σας, τις μπομπονιέρες σας ή από οπουδήποτε αλλού. Παραδοσιακά πρόκειται για έξοδο των κουμπάρων, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κοστίζουν μία περιουσία, ειδικά αν σκεφτείτε ότι θα τα χρησιμοποιήσετε μόλις για μερικά λεπτά της ώρας και μετά δεν θα τα ξαναδείτε -μάλλον- ποτέ. Μπορείτε, λοιπόν, να βρείτε ωραιότατα στέφανα με 100 ευρώ ή και με λιγότερα.

Βήμα 9ο: Το κοστούμι του γαμπρού

Χρειάζεται πολύ λιγότερες μέρες για να ραφτεί, οπότε μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτό ακόμα και έναν μήνα πριν τον γάμο, κυρίως για να εφαρμόζει καλύτερα στο σώμα του (αν π.χ. έχει χάσει ή έχει πάρει κιλά). Σε αντίθεση με το νυφικό που πιθανότατα δεν θα ξαναφορεθεί ποτέ, το κοστούμι μπορεί να είναι απλό και κλασικό για να μπορέσει ο άνδρας να το ξαναβάλει και στο μέλλον, σε κάποια άλλη εκδήλωση.

Βήμα 10ο: Φωτογραφίες και video

Μπορούν να τα αναλάβουν ιδιώτες επαγγελματίες ή κάποιο φωτογραφείο της περιοχής σας που έχει πείρα σε τέτοιες εκδηλώσεις. Καλό είναι πριν συμφωνήσετε μαζί τους να έχετε δει δουλειά τους. Επίσης, διευκρινίστε στα χρήματα που θα σας προτείνουν πόσες φωτογραφίες περιλαμβάνονται, αν περιλαμβάνεται κάποιο γαμήλιο άλμπουμ και πόσο κοστίζει κάθε επιπλέον εκτύπωση που σίγουρα θα χρειαστεί για φίλους ή συγγενείς.

Βήμα 11ο: Οι βέρες

Μπορείτε να τις διαλέξετε έναν μήνα ή και λιγότερο πριν τον γάμο, καθώς δεν απαιτούν πολύ χρόνο για να φτιαχτούν –εκτός αν θέλετε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Μην ξεχάσετε να ζητήσετε να σας χαράξουν μέσα κάτι συμβολικό και για τους δυο σας.

Βήμα 12ο: Χτένισμα και μακιγιάζ

Έναν μήνα, ή και λιγότερο, πριν τον γάμο η νύφη θα πρέπει να βρει κομμωτή και μακιγιέρ για να επιμεληθούν την εμφάνισή της εκείνη την ημέρα. Οι συμβουλές μας εδώ είναι να κάνει τουλάχιστον δύο πρόβες στο τελικό χτένισμα και το τελικό μακιγιάζ γιατί εκείνη την ημέρα δεν θα υπάρχει χρόνος για δοκιμές και αλλαγή πλάνων. Είναι αυτονόητο ότι τα άτομα αυτά θα πρέπει να έρθουν στο σπίτι της νύφης, ενώ θα πρέπει εξαρχής να έχει συμφωνηθεί το ποσό με το οποίο θα πληρωθούν. Τα ποσά που ζητούν κατά κανόνα είναι εξωφρενικά (π.χ. 300 ευρώ για το χτένισμα και άλλα τόσα για το μακιγιάζ) –μην διστάσετε να τους κάνετε «παζάρια».

Βήμα 13ο: Το δώρο για τους κουμπάρους

Ναι, ναι είναι και αυτό ένα σημαντικό έξοδο που πρέπει να υπολογίσετε στο συνολικό budget. Αυτό μπορεί να είναι κάτι προσωπικό ή ένα δώρο για το σπίτι και προτιμότερο είναι να το προσφέρετε μερικές μέρες πριν τον γάμο.

Βήμα 14ο: Το αυτοκίνητο

Πώς θα έρθει η νύφη στην εκκλησία και πώς θα μετακινηθεί μετά το ζευγάρι; Η «παράδοση» θέλει πολυτελείς λιμουζίνες ή εκκεντρικά αυτοκίνητα. Για λόγους οικονομίας, όμως, σίγουρα μπορείτε να συμβιβαστείτε και με ένα πιο κοινό τετράπορτο όχημα, το οποίο θα είναι όμως καθαρό και όμορφα στολισμένο για την ημέρα.

Βήμα 15ο: Η πρώτη νύχτα του γάμου

Είτε σκοπεύετε να την περάσετε στο σπίτι σας είτε σε κάποιο ξενοδοχείο, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας, ακόμα κι αν με τον/την σύζυγό σας -πλέον- συζείτε και η «πρώτη νύχτα του γάμου» ακούγεται τουλάχιστον οξύμωρη, δεν παύει να είναι αλήθεια. Αν όλα τα υπόλοιπα έχουν γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο, αξίζει τον κόπο να ασχοληθείτε και με ένα όμορφο κλείσιμο για αυτή τη σημαντική μέρα: Φροντίστε να βρεθείτε σε έναν χώρο όμορφο, στολισμένο με λουλούδια, εξοπλισμένο με σαμπάνια, γλυκά ή φράουλες με σοκολάτα. Φορέστε καθαρά -ιδιαίτερα- εσώρουχα και ανάψτε μερικά κεριά. Η συνέχεια πλέον είναι δική σας.

Πηγή: in2life.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ