FOLLOW US: facebook twitter

Προχωρά το νέο πωλητήριο-εκδοτήριο εισιτηρίων στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 01-10-2024 | Συντάκτης:

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του νέου πωλητηρίου-εκδοτηρίου εισιτηρίων στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Φεβρουάριο του 2025.

Το έργο έχει πάρει παράταση από τον περασμένο Αύγουστο κατά έξι μήνες περίπου με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύνουσας υπηρεσίας, καθώς εντοπίστηκαν υπόγεια δίκτυα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στην περιοχή χωροθέτησης του κτιρίου και κρίθηκε επιβεβλημένη η μετατόπιση του εκδοτηρίου ύστερα από τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους εκπροσώπους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, του Οργανισμού Διαχείρισης Αρχαιολογικών Πόρων (ΟΔΑΠ) μελετητών και αναδόχου με θέμα τη μετατόπιση του κτιρίου.

Η νέα χάραξη της κατασκευής εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούλιο από την Εφορεία και στη συνέχεια εγκρίθηκε το αίτημα του αναδόχου για χορήγηση παράτασης των εργασιών κατά έξι μήνες, προκειμένου να προλάβει να ολοκληρώσει εγκαίρως τις εργασίες. Η σύμβαση υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2024 με συμβατικό αντικείμενο ποσού 178.940,35 € πλέον ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot