FOLLOW US: facebook twitter

Προχωρά η πυροπροστασία στον δήμο Ήλιδας

Ημερομηνία: 19-09-2024 | Συντάκτης:

-Εγκρίθηκε η τεχνική έκθεση από το δασαρχείο Αμαλιάδας

Ξεκινά το προσεχές χρονικό διάστημα η ενίσχυση της πυροπροστασίας των κατοικημένων περιοχών με περιαστικά δάση στον δήμο ΄Ηλιδας, καθώς το δασαρχείο Αμαλιάδας ενέκρινε την τεχνική έκθεση του δήμου, η οποία αφορά την επέμβαση σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα για τη δημιουργία στεγασμένων και ψιλών αντιπυρικών ζωνών μέσου πλάτους 10 μέτρων.

Οι εκτάσεις αυτές χωροθετούνται σε οικισμούς της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας και των Τοπικών Κοινοτήτων Γερακίου, Περιστερίου, Κρυονερίου, Χαβαρίου, Δαφνιώτισσας, Δάφνης, Αρχαίας Ήλιδας, Αγίου Ηλία, Αγίου Δημητρίου, Λουκά, Αγνάντων, Βουλιαγμένης, Ανθώνα, Εφύρας, Σκλίβα, Σιμόπουλου, Οινόης, Αυγής, Λάτα, Βελανιδίου, Αγραπιδοχωρίου, Ροδιάς και Μαζαρακίου.

Οι ανωτέρω εργασίες αντιμετωπίζονται ως Δασοτεχνικά έργα και ως εκ τούτου εφαρμόζονται οι διατάξεις του αρθ.16 Ν.998/79.  Οι επεμβάσεις θα περιοριστούν αυστηρά εντός των εγκεκριμένων επιφανειών όπως αυτές απεικονίζονται και περιγράφονται στην εγκριθείσα Τεχνική Έκθεση, ενώ προβλέπεται η εξασφάλιση της σχετικής αδειοδότησης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για δασικές εκτάσεις  όπου υπάρχει αρχαιολογικός χώρος και από την Κτηματική Υπηρεσία για  δασικές εκτάσεις που εντοπίζονται σε περιοχή αρμοδιότητάς της.

Ο φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ήλιδας) που έχει την ευθύνη υλοποίησης του έργου σύμφωνα με τους όρους της εγκεκριμένης Τεχνικής Έκθεσης.Τυχόν διαφοροποιήσεις από τις εργασίες που προβλέπει η Τεχνική Έκθεση μπορούν να εξεταστούν κατόπιν αιτήματος του ΟΤΑ προς το Δασαρχείο Αμαλιάδας και ακολούθως την έγγραφη υπόδειξη αυτού (Δασική Υπηρεσία). Τα παραχθέντα δασικά προϊόντα που θα προκύψουν από τους καθαρισμούς συνιστούν δασική βιομάζα των δημοσίων δασικών οικοσυστημάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot