FOLLOW US: facebook twitter

Προχωρά η ανάπλαση της Πλατείας Λάλα

Ημερομηνία: 10-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα ενταχθεί η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Λάλα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έργο προϋπολογισμού 270.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε την  υποβολή πρότασης ένταξης, στη ΣΑΕΠ 401 του Εθνικού Σκέλους, προκειμένου να διαβιβασθεί στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, συνοδευόμενη από το τεχνικό δελτίο του έργου, στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά το αντικείμενο και η σκοπιμότητά του.

Σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο και την εγκεκριμένη μελέτη που το συνοδεύει, το προτεινόμενο έργο προβλέπει την πλήρη ανάπλαση της Πλατείας της Τ.Κ. Λάλα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να αναδειχθεί το φυσικό περιβάλλον και να αποδοθεί στους κατοίκους και επισκέπτες ένας δημόσιος χώρος σύγχρονος, άρτια εξοπλισμένος και καλαίσθητος, που να προσφέρει πολλές δυνατότητες για υπαίθρια αναψυχή, ανάπαυση και εκτόνωση και να αποτελέσει ένα σημείο συγκέντρωσης για όλες τις ηλικίες και τα άτομα με αναπηρίες, σε ένα κεντρικότατο σημείο της πυκνοδομημένης πόλης μας και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία του χωριού Λάλα επί της Επαρχιακής οδού Πλατάνου-Λαμπείας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου προτείνονται οι παρακάτω επεμβάσεις:

 ➢ Αντικατάσταση υφιστάμενων στοιχείων εξοπλισμού, όπως καθιστικοί πάγκοι, κάδοι απορριμμάτων, φωτιστικά σώματα, κλπ.

 ➢ Εμπλουτισμός με νέα στοιχεία, όπου κρίνεται σκόπιμο βάση των αναγκών και της βέλτιστης αξιοποίησης του δημόσιου χώρου σε συνάρτηση με την χρήση του.

➢ Αντικατάσταση και ανάπλαση της υφιστάμενης διάστρωσης της πλατείας, με νέες πλάκες, κυβόλιθους και χτενιστό σκυρόδεμα.

➢ Προσθήκη νέου φυτικού υλικού (Δένδρα και φυσικός χλοοτάπητας).

➢ Τοποθέτηση υπόγειου αρδευτικού συστήματος.

➢ Επισημαίνεται, επίσης ότι οι προτεινόμενες παρεμβάσεις του έργου αποσκοπούν: ➢ στην ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας, με σκοπό την αύξηση των επισκεπτών και την ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

➢ στην αντικατάσταση των φθαρμένων στοιχείων, άρα και στην επανάχρησή τους, η οποία θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της λειτουργίας του χώρου ως κοινωνικό χώρο συνάθροισης, στην εναρμόνιση των διαφορετικών τύπων στοιχείων αστικού εξοπλισμού, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός συνεκτικού συνόλου, στην άρση της επικινδυνότητας του δημόσιου χώρου, στην οποία συμβάλλει η έκθεση των κατοίκων σε φθαρμένα στοιχεία αστικού εξοπλισμού,στην ενίσχυση της σχέσης των κατοίκων και των επισκεπτών με τον κοινόχρηστο χώρο και την βελτίωση της συνολικής εικόνας του Δήμου και των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot