FOLLOW US: facebook twitter

Πρεσβευτές της Ηλείας στο εξωτερικό μέσω της Τέχνης

Ημερομηνία: 08-02-2024 | Συντάκτης:

-Ηλείοι καλλιτέχνες σε διεθνείς εκθέσεις στο Παρίσι και στην Πόλη

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Σε Διεθνείς Εκθέσεις Ζωγραφικής, συμμετέχουν  με έργα τους,  ταλαντούχοι Ηλείοι καλλιτέχνες που ετοιμάζουν ήδη τις βαλίτσες τους, ταξιδεύοντας το ταλέντο τους αλλά και τον τόπο μας στο  το εξωτερικό, ως πρεσβευτές της Ηλείας μέσω της Τέχνης.

Πέντε χρόνια αφότου πήρε  μέρος στη Διεθνή Έκθεση Ζωγραφικής στο Λούβρο τον Οκτώβριο του 2019,  ο ζωγράφος Χρήστος Χάσα, δάσκαλος των εργαστηρίων ζωγραφικής Αμαλιάδας και δήμου Πηνειού, επιστρέφει  φέτος στο Grande Palace Paris στη Γαλλία με τη συμμετοχή του  στη Διεθνή Έκθεση Ζωγραφικής “ART CAPITAL 2024” από τις 13 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2024. Ο Χρήστος Χάσα θα συμμετέχει  με δύο έργα μου επιλεγμένα από το Decoration Artistique Armand Barberian. Ο ίδιος ο ζωγράφος ευχαριστεί θερμά  τους διοργανωτές για την πρόσκληση και επισημαίνει ότι  το όλο εγχείρημα του ταξιδιού και της συμμετοχής στην Διεθνή Έκθεση του Παρισιού,  γίνεται με την αποκλειστική οικονομική ενίσχυση της οικογένειας Χάσα.

Παράλληλα, Ηλείοι καλλιτέχνες συμμετέχουν για μια ακόμα φορά, στην Διεθνή  Ένωση Τεχνών – international art union με πρόεδρο την κ. Μαρία Λουμπουρδή,  που  δρομολογεί την πρώτη της διοργάνωση για το 2024 . Με οδηγό την τέχνη και προορισμό την Πόλη των Πόλεων – Κωνσταντινούπολη , θα στήσει μια ακόμη γέφυρα πολιτισμού και αγάπης από τις 20-23 Μαρτίου 2024 . Μία διεθνή έκθεση ζωγραφικής – ποίησης σε μια κεντρική γκαλερί στο ελίτ κοσμοπολίτικο Kadıköy της ασιατικής πλευράς της πόλης , που ανοίγει τις πόρτες της για να φιλοξενήσει τα έργα τους. Παράλληλα όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν από διάφορα μέρη του κόσμου, θα βοηθήσουν στο στήσιμο βιβλιοθήκης στο ΖΩΓΡΑΦΕΙΟΝ ΛΥΚΕΙΟΝ”  της Πόλης. Στην έκθεση αυτή από την Ηλεία θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Kristo Defrim Hasa, Γεωργία Καραχάλιου, Δήμητρα Καραχάλιου και η 17χρονη ταλαντούχα  ζωγράφος Βίβιαν Δαούτη από τον Πλάτανο.  Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαρτίου, όλη η ομάδα των καλλιτεχνών θα πάρει μέρος και σε διάφορες άλλες δράσεις, ενώ στις 20 Μαρτίου θα έχουν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot