FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα σήμερα με «Το Έκτο Πάτωμα» του Αλφρέντ Ζερί

Ημερομηνία: 30-05-2024 | Συντάκτης:

-Για τη Θεατρική Ομάδα «ΘΥΜΕΛΗ» του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

-Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ήλιδας, από 30/5 έως 2/6,  με δωρεάν είσοδο για το κοινό

 Γράφει η Μαρία Καραμπάτση


Το ντεμπούτο τους στο θεατρικό σανίδι κάνουν σήμερα οι δικηγόροι της Αμαλιάδας, με τη νεοσύστατη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου «ΘΥΜΕΛΗ», σε ένα ρόλο διαφορετικό από αυτόν που τους έχουμε συνηθίσει και με πρόθεση να πουν με το δικό τους τρόπο ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους πολίτες που έχουν βρεθεί στο πλευρό τους και στήριξαν την προσπάθειά τους για την παραμονή του Πρωτοδικείου στην πόλη.

Η πρεμιέρα με το θεατρικό έργο «Το έκτο πάτωμα» του Ελβετού συγγραφέα ΑλφρέντΖερί, γίνεται απόψε στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ήλιδας, στις 9 το βράδυ, και πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια των μελών της Θεατρικής Ομάδας που εργάστηκαν σκληρά τους τελευταίους μήνες, αναλαμβάνοντας τη διασκευή και τη σκηνοθεσία του έργου, για να παρουσιάσουν μία γλυκιά μουσική κωμωδία, που προσβλέπει να μεταφέρει το κοινό σε έναν κόσμο ονειρικό!

«Για να πάρουμε θέση μέσα από τη δουλειά μας επάνω σε όλα τα θέματα που μαστίζουν τον σύγχρονο κόσμο. Για να υπερασπιστούμε το ιερό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να εκφράζεται, να ερωτεύεται, να ονειρεύεται, να ζει με όποιον τρόπο επιθυμεί. Για να αποδείξουμε μέσα από τη χαρά της συνεργασίας πως σε αυτόν τον  κόσμο δεν πρέπει να είναι κανείς μόνος του» είναι το μήνυμα της Ομάδας.

Η παράσταση μας μεταφέρει στο Παρίσι του 1930, μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση που επέφερε το χρηματιστηριακό κραχ, που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου του 1929 στις ΗΠΑ και η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στο έκτο πάτωμα μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι. Να σημειωθεί ότι στην παράσταση ακούγεται μουσική και τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, με παραχώρησή τους στην Ομάδα, που τους ευχαριστεί θερμά γι’ αυτό.

Την Θεατρική Ομάδα στελεχώνουν οι δικηγόροι: Αγγελική Γάσπαρη, Ρούλα Γιόβα, Κατερίνα Γκουτζουρή, Διονύσης Ζησιμόπουλος, Κωνσταντίνα Θεοδόση, Ειρήνη Θεοδωροπούλου, Σωκράτης Καλύβας, Γιώτα Κυριαζή, Μαρία Μπίλια, Χρήστος Ξουρής, Μάκης Παπαγιαννόπουλος, Μαγδαληνή Πλεμμένου, Τάσος Σμέρος και Φωτεινή Σταμούλια.

Οι παραστάσεις θα ανέβουν από σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ήλιδας. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν και για κρατήσεις μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6976009946.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος