FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα εκπτώσεων με μισή τιμή

Ημερομηνία: 11-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

ekptoseis-kalokairines

Ανάκαμψη της τοπικής αγοράς, προσδοκούν οι έμποροι

Πρεμιέρα εκπτώσεων η σημερινή και οι έμποροι της Ηλείας, αισιοδοξούν ότι η αγορά που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση» θα ανακάμψει δίνοντας το περιθώριο στους καταναλωτές να ψωνίσουν οικονομικά και ποιοτικά.

Τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που αναμένεται να μπουν από την πρώτη κιόλας ημέρα με στόχο την ρευστοποίηση των εμπορευμάτων  σίγουρα θα δελεάσουν το καταναλωτικό κοινό το οποίο θα μπορέσει να ψωνίσει ποιοτικά και οικονομικά. Αρκεί, οι Ηλείοι να επιλέξουν τις τοπικές αγορές για τα ψώνια τους βοηθώντας έτσι στην οικονομική ανάκαμψη του τόπου.

Τα μηνύματα ωστόσο για τις  μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού δεν είναι αισιόδοξα και όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού, η οικονομική κρίση που έχει «χτυπήσει» κάθε νοικοκυριό έχει αντίκτυπο σε όλα τα καταστήματα, τα οποία μετά βίας ανταποκρίνονται ακόμα και στα καθημερινά λειτουργικά τους έξοδα …

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως το τέλος Αυγούστου.

petropoulos-kostas

Σε τιμές κόστους

Κέρδος, από το 40ήμερο των εκπτώσεων, τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Κώστας Πετρόπουλος, πως θα έχουν οι καταναλωτές, καθώς θα μπορέσουν να ψωνίσουν καλοκαιρινά είδη σε πολύ καλές τιμές από μια αγορά που διαθέτει τα πάντα! «Η αγορά είναι πανέτοιμη, όπως πάντα άλλωστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καταναλωτών και όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια της κρίσης, έτσι και φέτος, οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν με πολύ υψηλά ποσοστά. Στόχος να υπάρξει αλληλοστήριξη αγοράς- καταναλωτών, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους να ψωνίσουν και στα καταστήματα να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Μια έρευνα αγοράς, στα καταστήματα του Πύργου, θα πείσει και τον πιο δύσπιστο, ότι διαθέτουν και πολύ καλά προϊόντα και εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με καταστήματα εκτός Ηλείας. Για αυτό, καλώ τους πολίτες να στηρίξουν την τοπική αγορά».

Στην μειωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου ΕΒΕ Ηλείας κ. Γιώργος Δούνιας, τονίζοντας ότι οι εκπτώσεις θα βοηθήσουν την αγορά να πάρει μια ανάσα. «Θεωρώ ότι τα περισσότερα καταστήματα θα ξεκινήσουν με υψηλά ποσοστά εκπτώσεων γιατί η κρίση που περνά η αγορά είναι πολύ μεγάλη και θα κοιτάξουν με κάθε τρόπο να καλύψουν τη ζημιά που έχουν υποστεί όλο το τελευταίο διάστημα. Σαφώς και δε μιλάμε για κέρδος αλλά για κάλυψη των υποχρεώσεων κάθε καταστήματος».

Παράλληλα, τόνισε ότι οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα τελευταία σκληρά μέτρα που ανακοινώθηκαν καθώς και η μείωση των συντάξεων. «Δυστυχώς η ψυχολογία του κόσμου είναι πολύ αρνητική και αυτό έχει αντίκτυπο στην αγορά. Όπως και να’ χει, πάντα ευελπιστούμε σε μια κάποια ανάκαμψη των εσόδων μας γνωρίζοντας ότι οι καιροί είναι δύσκολοι. Ελπίζουμε λοιπόν, ότι οι καταναλωτές θα στηρίξουν την τοπική αγορά».

sapsalis-nikos

Στήριξη της τοπικής οικονομίας

Ο χειρότερος μήνας της χρονιάς, αποδεικνύεται έως τώρα ο Ιούλιος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκο Σαψάλη, υποστηρίζοντας, ότι οι ελπίδες των εμπόρων, για την αλλαγή της ψυχολογίας του κόσμου, στηρίζεται πλέον στην έναρξη των θερινών εκπτώσεων. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι γενναίες εκπτώσεις που θα υπάρξουν, θα παρακινήσουν τους καταναλωτές, θα βγουν στην αγορά και θα ψωνίσουν ότι επιθυμούν σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές, στηρίζοντας έτσι τα καταστήματα και την τοπική αγορά που βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Το ζήτημα είναι, να μείνουν τα λεφτά στον τόπο μας γιατί μοναδική ελπίδα μας είναι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Κάνω έκκληση λοιπόν, στους δημοσίους κυρίως υπαλλήλους, να προτιμήσουν την τοπική αγορά για τα ψώνια τους και να μην ξοδεύουν τα χρήματα τους εκτός Ηλείας».

palladinos

Ελπίζουν σε … μικρή ανάσα

Μικρή ανάσα στην αγορά, τόνισε ότι θα προσφέρουν οι εκπτώσεις, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών κ. Χαράλαμπος Παλλαδινός. Όπως είπε, δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη ωστόσο αισιοδοξούν ότι μια μικρή … ανάσα θα υπάρξει για τους επαγγελματίες. «Είναι γεγονός ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο για την αγορά και την Ελλάδα γενικότερα. Διάθεση όπως είχα ξαναπεί για αγορές υπάρχει, χρήμα δεν υπάρχει και οι συνέπειες από την υπερφορολόγηση των ελλήνων όχι μόνο των επιχειρήσεων έχει γίνει πλέον ορατή. Η αγορά των Λεχαινών αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι αγορές. Εμείς από την πλευρά μας ως εμπορικός σύλλογος προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να ενημερωθούμε και να καταρτιστούμε μέσω διαφόρων προγραμμάτων τα οποία προσφέρουν και ένα έξτρα έσοδο στους εργαζόμενους της περιοχής μας. Η αγορά δεν πάσχει από είδη, ποιότητα και τιμές αλλά όταν οι καταναλωτές δεν έχουν περίσσευμα δεν μπορούν να διαθέσουν στην αγορά. Ελπίζουμε ωστόσο, ότι κάτι μπορεί να συμβεί…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot