FOLLOW US: facebook twitter

«Πρεμιέρα» εκπτώσεων με συγκρατημένη αισιοδοξία

Ημερομηνία: 08-07-2024 | Συντάκτης:

Ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται 31 Αυγούστου

«Πρεμιέρα» σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις και στα καταστήματα της Ηλείας με τις τοπικές επιχειρήσεις να προσδοκούν αύξηση της αγοραστικής κίνησης που κυρίως τον προηγούμενο μήνα ήταν ιδιαίτερα χαμηλή. Οι θερινές εκπτώσεις θα ολοκληρωθούν με το τέλος του καλοκαιριού, το Σάββατο 31 Αυγούστου ενώ την Κυριακή 14 Ιουλίου, τα καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοιχτάαπό τις 11 π.μ. μέχρι τις 8μμ.

Οι έμποροι της Ηλείας, ευελπιστούν πως με την έναρξη των εκπτώσεων θα μπορέσουν να προσφέρουν το εμπόρευμα τους σε προσιτές για τους καταναλωτές τιμές, θα αυξήσουν το τζίρο τους και θα καλύψουν τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος.

Η τεράστια αύξηση στις τιμές των καταναλωτικών αγαθών έχουν περιορίσει τις δυνατότητες των καταναλωτών που την περίοδο των εκπτώσεων έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις αναγκαίες για αυτούς αγορές σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Άλλωστε τα τοπικά καταστήματα διαθέτουν ποιότητα και ποικιλία προϊόντων και από σήμερα και σε εξαιρετικά υψηλές εκπτώσεις!

«Μεγάλες εκπτώσεις»

Αυξημένες είναι οι προσδοκίες των εμπόρων του Πύργου για τις θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν σήμερα Δευτέρα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηλία Ξανθούλη. Όπως τόνισε, οι εκπτώσεις και οι προσφορές των καταστημάτων θα είναι πολύ μεγάλες προσελκύοντας το καταναλωτικό κοινό που λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, περίμενε την περίοδο αυτή για να κάνει τις καλοκαιρινές του αγορές.

«Σαφώς και περιμένουμε ανάταση στην αγορά ωστόσο με συγκρατημένη αισιοδοξία μιας και γνωρίζουμε ότι η οικονομική δυνατότητα των καταναλωτών είναι μειωμένη. Η κίνηση στην πόλη τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αυξημένη λόγω και της καθόδου των ετεροδημοτών άρα, και η κίνηση στα καταστήματα, που είναι πανέτοιμα και με πολύ υψηλές εκπτώσεις να υποδεχτούν τους καταναλωτές. Οι εκπτώσεις θεωρούμε ότι θα αποτελέσουν «ανάσα» για τα καταστήματα που όλο το προηγούμενο διάστημα δυσκολεύτηκαν αρκετά καθώς οι καταναλωτές που έχουνε επωμιστεί ένα μεγάλο οικονομικό βάρος λόγω της αύξησης των τιμών στα αγαθά πρώτης ανάγκης, δεν είχαν περιθώριο για πολλές αγορές άλλων ειδών.

Τώρα είναι η ευκαιρία για να ψωνίσουν όλα όσα χρειάζονται βοηθώντας και τις εμπορικές επιχειρήσεις να καλύψουν το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών. Άλλωστε, όλοι οι επαγγελματίες του Πύργου κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές παρότι τα έξοδα μας έχουν πολλαπλασιαστεί». Μάλιστα δεν παρέλειψε να καλέσει τους καταναλωτές να ψωνίσουν από τα καταστήματα της περιοχής, στηρίζοντας έτσι την τοπική οικονομία.

«Να στηριχθεί η τοπική αγορά»

Φώτης Νικολόπουλος- Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας

«Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων είναι αρκετά μεγάλη, από 8 Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου, και ο εμπορικός κόσμος της Αμαλιάδας έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού. Ευελπιστούμε η αγορά να κινηθεί καλύτερα από τα περσινά επίπεδα.

Ως Εμπορικός Σύλλογος έχουμε ενημερώσει τα μέλη μας, ώστε να τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται και η αγορά να ανταποκριθεί τα μέγιστα αυτό το διάστημα. Άλλωστε, τις εκπτώσεις δεν τις περιμένουν μόνο οι καταναλωτές, τις περιμένουμε και εμείς γιατί μην ξεχνάμε ότι η χρονιά που διανύουμε είναι λίγο περίεργη, δεν είναι αυτό που περιμέναμε μέχρι σήμερα. Σε κάθε περίπτωση όμως είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα πάμε καλά κατά την διάρκεια των εκπτώσεων. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η Κουρούτα, που αποτελεί πόλο έλξης, είναι τουριστικός προορισμός και επωφελείται έτσι όλη η περιοχή και φυσικά και η αγορά της Αμαλιάδας. Ευελπιστούμε λοιπόν οι θερινές εκπτώσεις να καλύψουν το χάσιμο της χρονιάς και θα κινηθεί η αγορά σε καλούς ρυθμούς. Εμείς θα έχουμε γενναίες εκπτώσεις σε όλα τα είδη και καλούμε και τους καταναλωτές να εμπιστευτούν και να στηρίξουν την τοπική αγορά». 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας επισημαίνει ότι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, πέρα από την αναγραφή της παλιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των 30 ημερών, πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot