FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα το Σάββατο 1/02 στον Απόλλωνα από την ομάδα θεάτρου «Προσκήνιο» με τον «Ιδανικό Σύζυγο» του Όσκαρ Γουάιλντ

Ημερομηνία: 31-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr
Μίγμα φαρσικής κωμωδίας και πολιτικού θρίλερ

Με το εξαιρετικό έργο του Όσκαρ Γουάιλντ «Ιδανικός σύζυγος» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, κάνει πρεμιέρα αύριο Σάββατο η ομάδα θεάτρου «Προσκήνιο» στις 9.30 το βράδυ στο Θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο.

Μια πρεμιέρα που συμπίπτει με την επέτειο 20 χρόνων της ομάδας, η οποία ξεκίνησε το 2000 ως θεατρική ομάδα του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου και το 2011 «μετεξελίχθηκε» σε «Προσκήνιο» με τον Νίκο Λαϊνόπουλο, να κρατά γερά όλα αυτά τα χρόνια το τιμόνι, προσφέροντας σε όλους μας, παραστάσεις ποιοτικές και ιδιαίτερα απαιτητικές, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στην απόδοση των ρόλων που κατά γενική ομολογία ήταν εξαιρετικοί αλλά και στην καλαισθησία σκηνικών και κουστουμιών.

Η παράσταση λοιπόν που παρουσιάζουν από αύριο μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου (εκτός Δευτέρας- Τρίτης) αποτελεί ένα υπέροχο μείγμα φαρσικής κωμωδίας και πολιτικού θρίλερ.

Ο Νίκος Λαϊνόπουλος αλλά και ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Κοέν, ο οποίος συνεργάζεται για έκτη χρονιά με το «Προσκήνιο», μίλησαν χθες παρουσία μελών της ομάδας, για τη φετινή τους επιλογή, την επέτειο αλλά και όλα όσα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, στον Απόλλωνα.

«Η θεατρική ομάδα, πλαισιωμένη και από νέα πρόσωπα φέτος, σε όλη αυτή τη μακρόχρονη πορεία της προσπάθησε και θα προσπαθήσει να δείξει μια συνέπεια καταρχήν στις επιλογές της, στους συνεργάτες, στους ανθρώπους που πλαισιώνεται, παρουσιάζοντας έργα και παραστάσεις ποιοτικές, διατηρώντας πάντα τα ίδια κριτήρια και τις απαιτήσεις που έχουμε και οι ίδιοι από τους εαυτούς μας» τόνισε ο Νίκος Λαϊνόπουλος προσθέτοντας ότι επέλεξαν ένα σπουδαίο έργο, διαχρονικό που θίγει πολλά και επίκαιρα ζητήματα. «Καλούμε λοιπόν τον κόσμο που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια να μας τιμήσει για άλλη μια χρονιά, την επετειακή για εμάς χρονιά, με την παρουσία του».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον σκηνοθέτη, με τον οποίο συνεργάζονται για 6η συνεχή χρονιά και όπως είπε «έχουν κοινές αναζητήσεις και έχουν ταιριάξει» αλλά και στα νέα πρόσωπα της ομάδας, τη Νίκη Δημοπούλου, τη Νικόλ Σπηλιωτοπούλου και τον Δημήτρη Νικολακόπουλο.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που συμπίπτει να συνεργάζομαι με την ομάδα σε αυτή την επετειακή χρονιά τα 20χρονα» τόνισε ο Αλέξανδρος Κοέν, υποστηρίζοντας ότι «είναι κάτι που δεν πρέπει να το περνάμε εύκολα» καθώς «το να αντέξει 20 χρόνια μια ομάδα χωρίς κρατική υποστήριξη, από ιδιωτικούς πόρους και το μεράκι ανθρώπων που αγαπούν το θέατρο, είναι πολύ σημαντικό, και ας προσπαθούν όλοι να μας πείσουν ότι είναι είδος πολυτελείας και μάλλον άχρηστο τη σημερινή εποχή… Αυτή η εμμονή είναι πολύ σημαντική και έχω την τιμή να συμμετέχω και εγώ».

Μιλώντας για το εξαίρετο έργο του Οσκαρ Γουάιλντ τόνισε ότι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο έργο γιατί αποτελεί μια περίεργη μίξη ειδών. «Είναι ένα ακραίο πολιτικό θρίλερ με φοβερό σασπένς. Και στην Ελλάδα και γενικότερα στον πλανήτη ξέρουμε ότι η πολιτική δεν συμβαδίζει συχνά με το ατομικό ήθος και αυτό είναι ακριβώς το σχόλιο που κάνει ο Όσκαρ Γουάϊλντ σε αυτό το έργο. Εξετάζει λοιπόν πως ένας άνθρωπος υφυπουργός πλέον από αυτά τα φοβερά Γκόλντεν μπόι της πολιτικής που ξέρουμε όλοι, εκμεταλλευόμενος ένα κρατικό μυστικό που του είχε δώσει στο παρελθόν ένας μέντορας του, έκανε καριέρα στην πολιτική σκηνή. Έρχεται τώρα το πλήρωμα του χρόνου και μια ιδιώτης επιχειρηματίας του ζητά να την βοηθήσει σε ένα προτζεκτ που στήνει μάλλον αμφιβόλου ποιότητας, εξου και αυτός αρνείται αρχικά. Το ισχυρό χαρτί της επιχειρηματία είναι ότι κρατά το παρελθόν του στα χέρια της, ξέρει το ένοχο μυστικό του. Όλο το έργο, είναι αυτό το θρίλερ, για το τελικά τι θα υπερισχύσει. Το έργο λοιπόν είναι εν πολιτικό θρίλερ που όμως το πρωτότυπο του είναι ότι είναι μια φοβερή κωμωδία που ώρες ώρες φλερτάρει έντονα με τη φάρσα… Στήθηκε λοιπόν μια παράσταση με σασπένς, πολύ γέλιο και εξαιρετική αισθητική από πλευράς σκηνικών- κουστουμιών».

Τα πρόσωπα ερμηνεύουν οι: Νίκος Λαϊνόπουλος, Διονύσης Ζάγκλης, Ασπασία Αργυροπούλου, Πέγκυ Δρεμπέλα, Μαρία Μαντά, Δημήτρης Νικολακόπουλος, Νίκη Δημοπούλου, Φανή Ζάγκλη, Τζωρτζίνα Αργυροπούλου, Νικόλ Σπηλιωτοπούλου και Ανδρέας Βαχλιώτης.

Μετάφραση- σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν

Κουστούμια: Χριστίνα Κωστέα

Φωτισμοί: Ανδρέας Ζέζας

Βοηθός σκηνοθέτη: Φανή Ζάγκλη

Επιμέλεια αφίσας- φωτογραφία- πρόγραμμα: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Διαφημιστικό- βίντεο: Αλέξης Ζαφειράκης

Μακιγιάζ: Ερατώ Αργυρίου

Ψηφιακές προβολές: Βαγγέλης Τσάκωνας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος