FOLLOW US: facebook twitter

Πράξη η δέσμευση Μαρίνου για ποιοτικό νερό

Ημερομηνία: 07-06-2023 | Συντάκτης:

ΞΕΚΙΝΑ  Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

-«SYCHEM Α.Ε»: Υπερσύχρονη η μονάδα επεξεργασίας νερού


Ένα ακόμη μεγάλο έργο που φέρει την υπογραφή του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου, η υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας νερού, εγκαθίσταται στη Γαστούνη εξασφαλίζοντας επιτέλους μετά από χρόνια, πόσιμο νερό! Η υλοποίηση αυτού του έργου αποτελούσε προγραμματική δέσμευση του Δημάρχου.

Το διυλιστήριο (από την διεθνούς κύρους εταιρεία «SYCHEM Α.Ε» έργο προϋπολογισμού 309.000 ευρώ) βρίσκεται ήδη στο ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου δίπλα στον υδατόπυργο, συναρμολογείται ήδη από ειδικό συνεργείο, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δοκιμαστική φάση και σε λίγες μέρες θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση διοχετεύοντας με πόσιμο νερό τη Γαστούνη και σύντομα και το Λευκοχώρι.

Πράξη του όραμα

Ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δήμου Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:  “Ένα ακόμη μεγάλο έργο ολοκληρώνεται στον Δήμο μας! Το οραματιστήκαμε, το σχεδιάσαμε, το υλοποιήσαμε! Η εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας νερού, ήταν χρέος μας απέναντι στους κατοίκους της Γαστούνης. Με την εγκατάσταση υπερσύγχρονου διυλιστηρίου στο ιδιόκτητο οικόπεδο με πέντε γεωτρήσεις που αποκτήσαμε δίπλα στον υδατόπυργο, διασφαλίζουμε ασφαλές και ποιοτικό πόσιμο νερό στους κατοίκους της Γαστούνης και των όμορων διαμερισμάτων. Το πρόβλημα της υδροδότησης μετά από χρόνια, λύνεται οριστικά! Το πόσιμο νερό είναι  διακαής πόθος όλων μας. Σε λίγες μέρες η Γαστούνη θα διαθέτει πόσιμο νερό! Είμαι συγκινημένος γιατί πίστεψα και πάλεψα για το έργο αυτό. Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία και τον εκάστοτε Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το μεγάλο έργο. Συνεχίζουμε όλοι μαζί, επ’ ωφελεία των δημοτών μας!»

Υπερσύγχρονο διυλιστήριο

Ο κ. Κώστας Κουτσομήτρος, μηχανικός πωλήσεων επεξεργασίας νερού  της «SYCHEM Α.Ε», αναφερόμενος στη μονάδα επεξεργασίας δήλωσε: «Εδώ βρίσκεται το διυλιστήριο της Γαστούνης, δύο οικίσκοι που συγκροτούν μια μονάδα, εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Με ειδικό πληρωτικό υλικό φίλτρανσης από πράσινο ανακυκλωμένο γυαλί και πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα που περιέχει PLC και έχει τη δυνατότητα να παρακολουθείται και να χειρίζεται απομακρυσμένα και να δίνει όλα τα σήματα  λειτουργίας και συναγερμών. Οι οικίσκοι θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους , θα στηθούν τα περιφερειακά και στη συνέχεια ξεκινά η τοποθέτηση και η δοκιμαστική λειτουργία και αμέσως μετά η υδροδότηση της πόλης. Η παραγωγή των 3.600 κ.μ πόσιμου νερού θα είναι η ελάχιστη ημερήσια παραγόμενη ποσότητα. Η όλη διαδικασία είναι θέμα ολίγων ημερών. Εγγυόμαστε ποιοτικό πόσιμο νερό».

Μεγάλο έργο

Η πρόεδρος της ΤΚ Γαστούνης και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Δήμου Πηνειού κ. Μαρία Μητσοπούλου δήλωσε: «Το πόσιμο νερό ήταν στόχος του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα. Με κατάλληλες ενέργειες, συναντήσεις και επαφές με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα το πέτυχε. Άλλη μια δέσμευσή του γίνεται πράξη. Οι κάτοικοι της Γαστούνης από τις επόμενες μέρες επιτέλους θα έχουμε, όπως το δικαιούμαστε άλλωστε,  πόσιμο νερό. Σίγουρα είναι ένα μεγάλο έργο».

Μέλημα του κ. Ανδρέα Μαρίνου όπως άλλωστε τόνισε ο ίδιος είναι να υπάρχει πόσιμο νερό σε όλες τις ΔΕ του Δήμου Πηνειού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot