FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» για το ΚΠΑ Πύργου, αναμονή για τα εργαστήρια

Ημερομηνία: 20-11-2023 | Συντάκτης:

Πλήρης επιβεβαίωση της «Πρωινής» για τη μεταστέγαση στο παλιό κτίριο του ΟΑΕΕ

Στα υπόψη και το κτίριο του πρώην ΤΕΙ στην Αμαλιάδα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Στα νέα τους γραφεία στο παλιό κτίριο του ΟΑΕΕ στις  εργατικές κατοικίες της οδού Πατρών θα εργάζονται από την 1η Δεκεμβρίου οι υπάλληλοι του ΚΠΑ2 Πύργου της ΔΥΠΑ, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της «Πρωινής» από τις 13 Νοεμβρίου.

Η κεντρική διοίκηση ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή τη μεταστέγαση της υπηρεσίας, αναφέροντας ότι από την Παρασκευή 1/12/2023 το ΚΠΑ 2 Πύργου θα παρέχει ξανά διά ζώσης υπηρεσίες σε νέα διεύθυνση (Πατρών 172-174) στην πόλη του Πύργου, εντός του οικισμού. Στο μεσοδιάστημα η επικοινωνία και η εξυπηρέτηση των πολιτών θα συνεχίσει να γίνεται ηλεκτρονικά.

Κι αν για το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης η λύση βρέθηκε γρήγορα, δεν συμβαίνει το ίδιο και για το ΙΕΚ και τις Επαγγελματικές Σχολές, διότι υπάρχει το «αγκάθι» των εργαστηριακών μαθημάτων, τα οποία προϋποθέτουν ειδικά διαμορφωμένες εργαστηριακές εγκαταστάσεις.

Η κεντρική διοίκηση της ΔΥΠΑ συνεχίζει τις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση κτιρίου είτε στον Πύργο είτε στην Αμαλιάδα με τις αντίστοιχες δημοτικές αρχές, για να αποτραπεί η μεταφορά των μαθητών στο ΙΕΚ της Πάτρας, ωστόσο δεν έχει καταλήξει σε οριστική επιλογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, στο τραπέζι της συζήτησης έχει τεθεί και το κτίριο που στέγαζε το ΤΕΙ στην Αμαλιάδα και στη συνέχεια τη Γεωπονία.

Η Υποδιοικήτρια Γιάννα Χορμόβα κατά την επίσκεψή της στον Πύργο έκανε αυτοψίες με τεχνικό κλιμάκιο, αλλά ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», το κτίριο στον Άγιο Ιωάννη παραμένει στα υπόψη αλλά πρώτα θα ελεγχθεί η στατική του επάρκεια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, συνεχίζεται η διερεύνηση εναλλακτικών χώρων στέγασης και τρόπων λειτουργίας των ΕΠΑΣ Μαθητείας και του ΙΕΚ, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης από τις 7 Νοεμβρίου για την απρόσκοπτη συνέχιση του συνόλου των θεωρητικών μαθημάτων για την ΕΠΑΣ και το ΙΕΚ, με τη διάθεση tablet σε όσους μαθητές ή καταρτιζόμενους δεν διέθεταν κατάλληλο εξοπλισμό. 

Επιπλέον, έχει υποβληθεί αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείαςγια διάθεση χώρων για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων εργαστηριακών μαθημάτων της ΕΠΑΣ και του ΙΕΚ Πύργου.

Η διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων έχει ανασταλεί μέχρι την εξασφάλιση κατάλληλων χώρων και θα υπάρξει ενημέρωση μέσα στο επόμενο διάστημα για τον ακριβή χρόνο επανέναρξής τους.  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot